Panasonic går dypere

Panasonics nye vanntette kamera går mer ned i dybden enn sin forgjenger.

Publisert

Del på Facebook

I fjor testet Båtliv og Seilas Panasonic Lumix DMC-FT1 som var vanntett ned til tre meter. Nå sender Panasonic neste modell mer i dybden. DMC-FT2 er vanntett ned til ti meter.

Da vi testet fem vanntette kamereaer i fjor var Lumix DMC-FT1 best på video med sin HD-kvalitet. Kameraet minner mye om Olympus i design, og metallinpakningen gir kamereat et solid uttrykk. Det som trakk ned på kamereaet var lav bannbeskyttelse, noe som altså forbedres med FT2.

Vi sjekket prisen i norske nettbutikker, og det billigste alternativet vi fant er 3.243 kroner hos Pixmania. Dette er noe dyrere enn FT1 som i fjorårets test i Båtliv og Seilas fikk minus på høy pris.

Pressemelding fra Panasonic:

DMC-FT2 er konstruert for aktiv bruk og er vanntett ned til en dybde på 10 meter, frostsikker ned til -10℃, støtsikker ved fall fra opptil 2,0 meter og støvtett. Det medfølgende silikonhylsteret gjør også håndteringen sikrere. De tre mest brukte scenemodusene, blant annet Beach & Surf, befinner seg på modushjulet for å gjøre det ekstra lett å ta bilder utendørs. Ved videoopptak sørger LED-lyset for nydelige filmsekvenser i dunkelt undervannsmiljø eller på teltplassen nattestid.

Intelligent oppløsning (I.R-teknologien) gir et inntrykk av høy oppløsning på bilder tatt med digital zoom og på vanlige bilder. Bildene deles inn i konturområder, teksturområder og jevne områder. Det utføres en optimal bildeprosessering på hver type område. Dette gir 6x intelligent zoom med cirka 1,3 mer forstørrelse enn vanlig zoom, så å si uten tap av bildekvalitet. Den intelligent oppløsningsteknologien gir også skarpe bilder i moduser som benytter færre piksler for å gi mulighet til høy følsomhet og høy hastighet.

DMC-FT2 kan ta opp HD-film i 720P i AVCHD Lite med høy lydkvalitet fra Digital Creator. Motion JPEG-format er også tilgjengelig (1280 x 720 piksler). Det er bare å trykke på Motion Picture-knappen, så er opptaket i gang. iA-moduset kan også aktiveres ved videoopptak. Når DMC-FT2 er koblet til en Panasonic VIERA via en mini HDMI-kabel (ekstrautstyr), kan TV-ens fjernkontroll brukes under avspilling og gi større komfort.

POWER O.I.S. gir nesten dobbelt så stor korrigering av håndrystelser i forhold til konvensjonell MEGA O.I.S. Dermed kan du ta flotte nattbilder uten at de blir uskarpe. Når du aktiverer POWER O.I.S., intelligent ISO-kontroll, ansiktsgjenkjenning AF/AE, intelligent scenevelger med Sunset- og Snorkeling-modus, intelligent eksponering og AF-sporing, gjør kameraet hele jobben i iA-modus. Og Happy-modus er nylig lagt til i DMC-FT2 og optimaliserer fargemetning og lysstyrke for livlige scener du vil huske.

DMC-FT2 med 14,1 megapiksler har et LEICA DC VARIO-ELMAR-objektiv med 28 mm vidvinkel, 4,6x optisk zoom og f/3.3-5.9 (tilsvarer for 35 mm filmkamera: 28-128mm) Vidvinkelobjektivet på 28 mm kan brukes til å fange imponerende arkitektur og vakker natur, for eksempel under vann. 4,6x-zoomen kan også brukes ved videoopptak. I modus for 3 megapikslers oppløsning gir funksjonen med ekstra optisk zoom ekstra forstørrelse og utvider zoomeffekten til 9,8x ved å benytte den midtre delen av CCD-brikken.

Båtliv on Facebook

Powered by Labrador CMS