Pallplass og debut med snurr

I Rio for Båtliv: Håkon NIssen-Lie (tekst og foto)Welmaxteamet er strålende fornøyd med åpningen på årets VM i Offshore-1. Med sju båter til start hentet de hjem en 3. og en 6. plass. Marit Strømøys debut ble mer dramatisk enn ønskelig.

Publisert

Welmax teamet er meget fornøyd med dagens innsats etter 3. og 6. plass i racet, og 2. plassen i dagens Pole Position ga også viktige poeng. Målet er nådd så langt for begge båtene. Fantastisk å gjennomføre uten tekniske problemer i årets første race. Nå skal båtene hjem til Trondheim og egen mekke hangar. Kolbjørn Selmer tror de med planlagte justeringer skal kunne nærme seg dagens viner Fazza 3. De er kun 3-4 sekunder raskere pr runde.

Fazza båtene åpnet som vanlig svært fort, og med Fazza 3 som den klart førende. VM runden i dag lørdag 27. mars var sesongstarten for Class 1 World Powerboat Championship. Hvis vi da tenker på at Fazza teamene har hatt flere måneder nede i Dubai på å teste å gjøre båtene startklare blir prestasjonen meget god.

-Det blir litt som amatører mot proffer sier Kolbjørn Selmer. Fazza har et budsjett på ca 100 millioner mot våre 7-8 millioner. De har kjørt, testet og justert hver dag i vinter, og kommer forberedt til Rio. De er bare ute og lufter båten. Kjører noen runder for plotting på GPS`n. Vi andre tester, mekker og skrur til rett før start.

-Vi leverte et godt gjennomført løp. Fazza båtene er utrolig startraske, så vi måtte bare finne oss i å innta 3. plassen fra start. Ettersom løpet gikk tok vi innpå Fazza 1, og bestemte oss for å ta ”longlap”. Etter denne var vi helt på høyde med Fazza 1, men var uheldige og fikk teamet fra Abu Dhabi rett foran oss, og ble liggende bak disse en stund. Hvis ikke hadde vi tatt sølvmedalje i dagens race sa Selmer.

Welmax 91 kjørte inn til en 6. plass og var Marit Strømøys debut i en Class 1 båt. Hun kjørte sammen italieneren Giorgio Manuzzi. Debuten til Marit Strømøy kunne endt dramatisk, med full ”spinnoff” etter 6. runde i dagens Race 1 i Brasil.

-Jeg må innrømme at vi kjørte litt roligere etter dette, men det var heller ikke mye å hente fremover. Manuzzi og jeg konsentrerte oss på å fullføre, da denne båten ble klar for vannet i dag. Jeg er fornøyd med at vi fullførte løpet, for det så ikke slik ut i morges, sier Strømøy.

Crew sjef Rolf Arnestad og gutta har jobbet døgnet rundt i måneder for å få båten startklar, og de siste delene kom fra USA lørdag morgen.

-Etter 20 runder totalt i en Class 1 båt er jeg kjempefornøyd. Båten gikk til tider veldig bra, men foran morgendagens løp, skal det mekaniske teamet utbedre en oljelekkasje, som gjorde at toppspeeden mot slutten av dagens løp ble dårligere.

Første VM runde her i Rio avsluttes med race 2 søndag. De kjører da 74 nm mot lørdagens race på 55 nm. Jørn Tandberg og Kolbjørn Selmer satser på en litt hissigere start søndag. Kjører den rød Welmax båten, tidligere Jotun båten til Ove Andreas Ugland. Med god kjøring er 2. plass innenfor rekkevidde. Må nok blåse mer for å kunne true Fazza 3 uten tekniske problemer.

I morgen er det klart for race 2 av årets Class 1 World Powerboat Championship: Brazilian Grand Prix Race 2, kl. 14.30 i morgen 27. mars. Norsk tid 18.30.

BRAZILIAN GRAND PRIX, RACE 1 - results

1. Fazza 3 - A Al Zafeen (UAE) / N Bin Hendi (UAE) - 35.44,56

2. Fazza 1 - A Al Mehairbi (UAE) / M Al Marri (UAE) + 45,45

3. Welmax - K Selmer (NOR) / J Tandberg (NOR) + 55,20

4. Duemme - Foresti & Suardi - G Cappellini (ITA) / G Montavoci (ITA) + 1.40,37

5. Team Abu Dhabi - R Al Tayer (UAE) / N Giorgi (ITA) + 1.51,76

6. Welmax Alianza - G Manuzzi (SMR) / M Stromoy (NOR) + 2.44,40

7. Foresti & Suardi - SCAM - F Magnani (ITA) / M Pennesi (ITA) + 1 lap

CLASS 1 WORLD POWERBOAT CHAMPIONSHIP - after race 1 of 14

--------------------------------------------------------------------------

BRAZILIAN GRAND PRIX, EDOX POLE POSITION ? Results

1. Fazza 3 - A Al Zafeen (UAE) / N Bin Hendi (UAE) - 02.33,34

2. Welmax - K Selmer (NOR) / J Tandberg (NOR) - 02.37,04

3. Fazza 1 - A Al Mehairbi (UAE) / M Al Marri (UAE) - 02.39,20

4. Duemme - Foresti & Suardi - G Cappellini (ITA) / G Montavoci (ITA) - 02.43,89

5. Team Abu Dhabi - R Al Tayer (UAE) / N Giorgi (ITA) - 02.44,76

6. Welmax Alianza - G Manuzzi (SMR) / M Strømøy (NOR) - 02.47,20

7. Foresti & Suardi - SCAM - F Magnani (ITA) / M Pennesi (ITA) - 02.51,39

Powered by Labrador CMS