P80 med dobbelinstallasjon

Askeladden P80 Pilothouse kommer med flere nye løsninger. Første båt vises allerede denne uken under Båter i Sjøen i Oslo.

Publisert

Båtliv testet P80 Weekend langs Norskekysten våren 2012. Den  første ble lansert nærmere årsskiftet i 2011. Den var med utenbordsmotor, mens båten som ble testet hadde  en innenbords Volvo D3 Diesel 220 hk. Nytt med Askeladden P80 Pilothouse er at den nå også kan leveres med dobbelinstallasjon, om du velger utenbordsmotor. Båten er godkjent for 300 hestekrefter, og båten kan dermed utstyres med to motorer på 150 hestekrefter hver. Fartspotensialet er opptil 39 knop med denne motoriseringen, ifølge produsenten selv. Askeladden P80 Pilothouse har også fått store glassflater som slipper inn mye lys. Man beveger seg mellom fordekket og akterdekket på styrhus side. Båten har fem sitteplasser i fartsretningen, og med de store vindusflatene er det panoramautsikt i alle retninger. Skal du på overnattingstur er det en forkabin med overnattingsplass for to, mens den også kan leveres med lukket toalettrom.

Den nye P80 Pilothouse er Commuterinspirert, og Askeladden vil her ta opp konkurransen med finske produsenter som hevder seg sterkt i markedet for mellomstore styrehusbåter.

Les vår test av Askeladden P80 Weekend (gratis for abonnenter)

Båtliv testet P80 Weekend våren i fjor, testen kan du lese her.

Powered by Labrador CMS