På tur med J-Craft Torpedo

12,63 meter. Knappe 10000 kilo. 20 lag klarlakk. To Volvo Penta IPS 500. 40 knop. J-Craft Torpedo er aldeles kompromissløs, et statussymbol for de virkelig velstående.

Publisert Sist oppdatert

Allerede da Stefan Obermayer fra J-Craft begynner å lette på den ene siden av den heldekkende presenningen, stanser folk som flanerer langs kaien ved Monaco Marina. De kikker og peker interessert. En liten gruppe blir stående når først den ene, deretter den andre Volvo Penta-maskinen rumler i gang. Det ser ut som et rykende varmt boblebad rundt badeplattformen. Kanskje venter forsamlingen på at en kjendis skal fraktes ut til en superyacht som ligger forankret på reden?

I stedet er det en svensk journalist som prøver å komme om bord, helst med litt av den verdigheten og pondusen som nettopp dette spesielle fartøyet krever.

For «La Bambola» er en J-Craft av siste modell, Torpedo. Båten koster et millionbeløp – og da snakker vi ikke om kroner, men om euro. Derfor verken vil jeg eller får jeg lov til selv å manøvrere «La Bambola» ut fra den trange plassen innerst i havnen. I stedet loser Stefan Overmaler ved hjelp av IPS-drevets joystick og fingerspitzengefühl skjønnheten ut på mer åpent vann, uten den minste skramme.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS