På plass i Paris

I dag åpner «Salon Nautique» i et vinterkaldt Paris. Båtliv gir deg nyhetene.

Publisert

Paris, Frankrike

–    Liver er hardt. Jeg tjener 600 euro i måneden. Det er ikke nok til å betale husleien en gang. Heldigvis har kona jobb. I går snødde det her i byen. Flyplassene var stengt, og jeg tjente ingen penger, forteller taxisjåføren som kjører oss til båtutstillingen «Salon Nautique de Paris».

På vei gjennom Paris ser vi hutrende mennesker med luer og skjerf. Fire kuldegrader er ikke vanlig på denne tiden i denne byen. Kontrasten er stor til utstillingshallene ved Porte de Versailles.

Her lyser prosjektørene opp båter som glinser av polish og nypusset metall, selv om Frankrike er hardt rammet av finanskrisen. Det gjelder også den franske båtbransjen, men de franske båtprodusentene har vist stor utviklingsvilje og omstillingsevne i dagens tøffe marked. Båtbransjen her omfatter nå 44.000 ansatte fordelt på 5000 bedrifter, som omsetter for ca fem milliarder euro (40 milliarder kroner), ifølge pressemelding på pressesenteret.

Jeanneau og Beneteau er verdensledende aktører innen båtbransjen . Blant nyhetene vi skal se på her i Paris er Beneteu Flyer 34 Gran Turismo, Beneteau Antares 8.80 og den nye trawleren fra Beneteau.

Følge med på batliv.no gjennom helgen.

Powered by Labrador CMS