På jakt etter storfisken

Lei av stranda? De fleste eksotiske badeferiedestinasjoner lar seg kombinere med adrenalinfylte havfisketurer. Erlend Strømnes fra Son reiser i disse dager til Mombasa i Kenya for å jakte på marlin, tunfisk og sailfish for tredje gang.

Publisert

Andrenalinkick

Hvor lang tid man bør beregne, avhenger av hva slags fisk man vil ha. Tunfisk og sailfish går ganske nær land, og man kan klare seg med 2-3 timer for å få en god fiskeopplevelse. Blue og black marlin går lenger ute. Ca 6-7 timer bør derfor beregnes på en slik tur, forteller Strømnes, som i fjor fikk to sailfish på henholdsvis 33 og 29 kilo, i tillegg til en del småtteri.

– Opplevelsen når disse gikk på, var formidabel! Sailfish er verdens raskeste fisk, og jeg mener den kjørte ut ca. 150 m line før jeg begynte å dra inn. Det var utrolig gøy å oppleve de vannvittige kreftene i denne fisken, som hoppet og spratt flere meter opp i luften bak båten i løpet av de tyve minuttene det tok å få den inn.

Turen er lagt opp med henting på hotellet ca. 06:00 om morgenen, og mannskapet serverer forfriskninger om bord. Matpakke tar du derimot med selv. Husk også solkrem, solbriller – og en god porsjon tålmodighet. Man er ikke sikret napp – men plutselig biter det, og det er en helt syk opplevelse når fisken spinner av gårde, og det «hyler» i fiskesnella. Da er det bare å komme seg i stolen, på med belter og spenne fast stanga – for nå begynner den artige jobben med å få fisken om bord.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS