Os Båtsenter AS er konkurs

Torsdag ble det åpnet konkurs i boet til Os Båtsenter AS i Hordaland. Tre ansatte mister jobben som følge av konkursen.

Publisert

Os Båtsenter AS har importert Dynamic-båter, og var forhandler av Ocean Master, Coaster, Morgan, Bever, Capelli og Beneteau. Senteret har solgt og vedlikeholdt Suzuki-motorer og har også hatt et verksted for glassfiberarbeider.

Konkursen i båtsenteret kommer etter tre års drift. 2005 og 2006 var gode år, men i 2007 begynte det å butte imot, tross en omsetning på 14 millioner kroner. Problemer med å selge de største båtene og generelt dårligere marked førte ifølge www.midtsiden.no til store likviditetsproblemer.

Jan Frode Skeie i Fana Eiendom, ett av eierselskapene, sier til nettstedet at problemene kunne vært løst om bedriften hadde hatt flere mindre båter til salgs - men slik markedsutsiktene i bransjen er i dag ville ikke eierne pumpe mer penger inn i selskapet.

Siden mai i år har båtsenteret blitt drevet i samarbeid mellom bank og leverandører, samtidig som eierene har prøvd å selge bedriften. To interessenter har vært inne i bildet, men da forhandlingene strandet grunnet manglende finansieringsløsninger ble selskapet sendt til skifteretten.

Konkursen omfatter kun båtsenteret og ikke Os Båtutleige AS, som skal hatt hatt god respons på virksomheten i sommer.

Flere båt-og utstyrsnyheter finner du på www.batguiden.no - landets største nåtmesse på internett.

Powered by Labrador CMS