Mange norske båter i opplag på Orust

Over 100 norske båter står i vinteropplag hos Orust Yacht Service og Vindö Marin, som også gjør reparasjoner og utbedringer.

Publisert Sist oppdatert

På Orust Yacht Service på Henån i Orust står båtene tett i tett i de gamle båtbyggerlokalene til Najad.

Her er en Najad 460 med ødelagt hekk etter kollisjon i Karibia. En litt mindre modell får lagt nytt teakdekk. I nabolokalet står en Nimbus med knust baug etter kollisjon med svaberget. Dette er en forsikringssak, og her støper båtbyggerne en helt ny baug.

Daglig leder og eier Claes Samuelsson mangler ikke oppdrag. Den tidligere båtbyggeren i Najad er travel med å reparere og vedlikeholde båter, og bygger også innredningen i nye båter fra Arcona og Najad.

Hallene rommer 221 båter i vinteropplag. 60-70 av dem er norske, og Samuelsson følger reglene for tollager slik at ikke norske kunder skal få noen merverdiavgiftsproblemer etter vinteroppholdet i Sverige. Vindö Marin har omtrent like mange båter i opplag og tilbyr tilsvarende tjenester.

Her vaskes og poleres båtene. Seil vaskes og tørkes under tak. Båtene glinser av polish og er ferdig stoffet når de sjøsettes om våren. 70.-80.000 kroner koster det for å sette bort hele jobben med vinteropplag på en 40-foter til båtekspertene på Orust.

Powered by Labrador CMS