Ordfører lot seg redde for ny marina

Tjøme-ordfører kastet seg i vannet for å reddes, da Vrengen Maritime hadde sin offisielle åpning. Se video.

Publisert

Det var fokus på sikkerhet, da Vrengen Maritime ble åpnet lørdag formiddag.

– Jeg stoler på Redningstjenestene i Tjømeskjærgården og har ikke problemer med å hoppe i vannet for denne saken, sa John Marthiniussen før han tok på seg overlevningsdrakten lørdag formiddag.

Redningsskøyta Simrad Færder plukket han opp, der han duppet 100 meter fra land i Vrengensundet.

– Dette gikk jo veldig greit. Det var behagelig å ligge og flyte i denne drakten, og det var godt å se hvor fort redningsskøyta fikk meg opp, sier rett etter han er plukket opp.

Se film av ordførerbadet:

På land var det også fokus på sikkerheten. Oliver Høyum var vel arrangementets yngste bidragsyter, og den lille gutten demonstrerte ivrig brannslukning med Nokas brannsimumator, med pappa Peter Høyum til stede.

Se film av den unge brannverninstruktøren:

I anledningen av åpningen ble det også solgt bensin og diesel for fem kroner literen, en pris som man skulle tro ville lokke til seg en konvoi av båter, men overraskende nok var det ikke så veldig mange som higet etter billig drivstoff.

Vi snakker med salgssjef Sam Aasland, og han er godt fornøyd med åpningen, og å være i gang med et nytt maritimt senter sentralt mellom Nøtterøy og Tjøme.

– Her i Vrengensundet har det vært skipsfart i lang tid, sier Aasland. Tidlgiere lå marinaen på den andre siden av Vrengensundet, men nå er alt flyttet over til Tjømesiden.

– Og her ligger vi alltid i le for vinden i Oslofjorden, og vi har bensin og diesel døgnet rundt.

– Og her er vi så heldig at vi ligger  vi alltid i le. Her har vi bensin og diesel døgnet rundt. Det nye maritime senteret har også butikk, verksted, båtsalg og opplag. Det skal være en komplett leverandør til båtfolket. Vi tror dette er et genialt sted å ha et komplett maritimt senter, sier Aasland.

Powered by Labrador CMS