Oransje bombe

Hollenderne spyr ut båter om dagen. Holterman lager noen av verdens fineste ”gentlemans yachter”. 501 Infinnity tar begrepet inn i en ny dimensjon.

Publisert

Storebroren Holterman 60 Governor ble kåret til Årets motorbåt i Europa i Düsseldorf. På messen hadde verftet med seg nyskapningen Infinnity 501, en futuristisk gentlemansyacht hvor alt treverk både inne og ute var byttet ut mot kunstmaterialer i brunsort treetterligning. Det så rett og slett griselekkert ut. Hvor funksjonelt dette er i norsk drittsjø, det kan vi jo bare tenke oss. Hollenderne har et litt annet syn på sjødyktighet enn det vi skandinaver har. Bare så der sagt, båten er CE-klasset A. Hvordan de har klart dette er noe uklart?

Ingenting er overlatt til tilfeldighetene, og det er mange flotte detaljer som nå skal fra messegulvet og ut på havet for å bevise om dette tåler vann. Mannskapet har to dobbeltlugarer til disposisjon. Forholdsvis stort bad, og en mindre bysse oppe under kalesjen, selvsagt med keramisk topp. Det er egen garasje til jolla, kan ikke ødelegge hekkebølgene med en svinsende jolle midt i insynet og utsikten. Instrumentpanelet så ut som det var limt på en papplate, men alt var flush og ledningene gjemt i egne kabelgater.

Lengde over all: 15.45 m       

Skrog: 14.99 m       

Bredde: 4.75 m       

Dyptgående: 1.25 m       

Vanntank: 1500 l       

Drivstoff: 3000 l       

Maksfart: 28 knop

Cruisingfart:    15 knop

Materiale:    Aluminium

Motor:    2x Yanmar, type: 6SY-STP

     6 cylinder, 720 hp/ 2300 rpm.

Powered by Labrador CMS