Oppgitt over konkurs

Skorgenes-sjefen mener Viksund-konkursen rammer resten av bransjen.

Publisert

Tre år etter forrige konkurs må Viksund igjen gå den tunge veien til skifteretten. Båtprodusenten på Askøy anslår denne gangen underbalansen til syv millioner kroner.

Les også: Nok en Viksund-konkurs

Roar Strømsnes i Skorgenes mener konkursen i Viksund gjør livet vanskeligere for andre i båtbransjen. Et poeng er bransjens generelle omdømme etter tidligere konkurser, som i Johs. Lunde Gruppen, men bransjen rammes også mer direkte.

–    Leverandørene ønsker ikke å sitte igjen med regningen etter konkursene, og krever kontant betaling. Dermed blir likviditeten presset. Samtidig er bankene blitt mer restriktive når det gjelder finansiering, sier Roar Strømsnes i Skorgenes, som mener hele bransjen nå må jobbe for å få et bedre omdømme.

Han forteller at ordreinngangen er bedre for Skorgenes nå enn på samme tid i fjor, men at finansieringssituasjonen er krevende.

–    I fjor var det dårlig med ordrer etter sommeren, i år har det vært bra, og vi har fått god respons på Østlandet, sier Strømsnes, som bygger båtene sine i Litauen, og har gjort dette i mange år.

Powered by Labrador CMS