ANNONSØRINNHOLD FRA NORENA

– Velg et system som tåler både vind og snø

Å dekke båten skikkelig før vinteren reduserer vedlikeholdsarbeidet. For et godt resultat, kreves det et godt fundament.

Publisert Sist oppdatert

Det er vind og snø som skaper problemer for båtene om vinteren. For å få minst mulig vindfang er det fordel med en lav presenning, mens snøen faller lettere av en høy presenning med brattere vinkel.

– Det er vinden som gir de største problemene. Om presenningen ligger stramt, glir snøen av når det blir over null grader under presenningen. Men når den er festet med strikker, unngår man sjokkbelastningen på maljene i mye vind.

– Vårt viktigste råd er at stativet kryssavstives i lengderetningen. Dette kan enkelt gjøres med lastestropper, og gjør at stativet står stabilt i all slags vær.

Uten verktøy

LEVERANDØR: Tore Smerud hos Norena har komplette løsninger for vinteropplag.
FLEKSIBELT: Norena har utviklet fester som settes direkte på båtens rekke.

– Med nummererte deler tar monteringen av et stativ under en time, forklarer Tore Smerud.

Alt kan monteres uten bruk av verktøy, og det er en fordel når jobben gjøres i kulda. Aluminiumsrørene som brukes er lette, men solide, og produsert i Norge. Plastdelene er også i høy kvalitet og blir ikke sprø i kulda.

Norena kan spesialtilpasse presenning og oppdekkstativ, og hjelpe til med monteringen før vinteren kommer. Ta kontakt her.

Her kan du se filmer på hvor enkelt det er å sette opp stativet, legge presenning, samt fjerne presenningen igjen til våren.

Norsk Maritimt Forlag AS