Bli abonnent Nyhetsbrev Annonser hos oss
Offshorefesten i Arendal i gang
Offshorefesten i Arendal i gang

Offshorefesten i Arendal i gang

11 båter skal i helgen åpne fartsfesten i norske farvann. Fredag klokken 17:00 var det tid for parade gjennom sentrum av Arendal. Trøbbel med tidtagersystemet gjorde at ingen treningstider ble offentliggjort fra dagens kjøring.

Publisert

Med Offshoresirkiuset på plass i byen kom også godværet til sørlandsbyen Arendal. Arrangørene snakker om over 100 000 besøkende i helgen, og mange av disse var allerede på plass langs ruten for paraden som gikk gjennom byen i kveld. Det er alltid eksotisk med sjeiker i byen, og Sjeik Hassan bin Jabor Al-Thani (ja de er bare å begynne å pugge navn for om tre uker braker det løs i Oslo) frontet hele paraden i en åpen bil. Ellers var paraden preget av få ”båtkjendiser”. Både førere og trhottlemen hadde tydeligvis overlatt plassen til byens barn og unge som ønsket å være med. Men vi fikk et glimt av Bjørn Rune Gjelsten som spant forbi på en mountainbike. 

Trøbbel med tidtagersystemet

Ingen tider fra dagens trening. En trening ble gjennomført tidligere i ettermiddag, men ustabilt tidtagersystem gjorde at treningstidene ikke ble offentliggjort. Det jobbes på harde livet med å få til tidtakersystemet så dette skal være klart til polepositionkjøringen i morgen. I følge presseansvarlig Nigel Quilter hadde han fulgt såpass med at både Spirit of Norway 10, Victory 7, og Jotun gikk også bra før de blåste en kompressorreim.