Offshore-VM i gang til helgen

Etter en kraftig forsinket ankomst for flere av deltagerbåtene, er det til helgen klart for VM-åpning i Offshore-1 i Rio de Janeiro. Marit Strømøy blir første kvinnelige fører i denne klassen om båten hennes bli klar.

Publisert

Etter en forsinkelse på 5 dager med shippingen av båtene, samt fortolling her i Brasil, blir det en svært hektisk uke med forberedelser, og det jobbes på spreng for å klargjøre båten som Marit Strømøy skal debutere i, sier Welmaxteamets pressesjef, Per Jørgensen.

Marit Strømøy ankom Rio tirsdag i denne uken, og inspiserte Welmax 91 sammen pilot Kolbjørn ”bonden” Selmer i Welmax 90. Marit Strømøy. I tillegg til en lang prat med Selmer, traff hun også for første gang throttleman som skal sitte i samme båt som henne, Giorgio Manuzzi. Marit har 20 års erfaring med båtløp og flere titler enn de fleste.

-Jeg gleder meg til å komme i gang, og håper at ”gutta” klarer å få satt i stand båten slik at vi får testet på torsdag. Men det kan vel bli vanskelig, sier Strømøy.

Welmax Offshore Racing har samarbeidsavtale med Eksport Rådet for fisk her nede i Rio, og deres logo vises godt på den norske røde båten. ”J Bacalau da Noruega” står selvfølgelig på menyen når det inviteres til fest i teltet til Welmax lørdag 27. Mars. Dit kommer også den norske ambassadøren Turid B. Rodriques.

Pilot Kolbjørn ”bonden” Selmer var i dag ute og testet løypetraseen.

-Løypen er ganske kort men veldig interessant. For publikum er banen helt perfekt hvor publikum vil se båtene storparten av racet. En utrolig varme (38 grader) gjør at racet blir meget krevende og vi må passe på å innta mye veske. Jeg gelder meg stort til å kjøre foran en million mennesker som arrangøren forventer vil se løpet, sier ”Bonden” Selmer. 

Powered by Labrador CMS