Odds hyttebuss

Familien Hylleseth har et landsted de bruker store deler av året. Men stien til skjærgårdsidyllen på Sotra er lang og kronglete - og rushtrafikken til Bergen er notorisk treg. Når hjemmehavnen så er et steinkast fra arbeidsplassen er løsningen enkel: Bruk båt! Gjerne en finsk tøffing.

Publisert

Båtveteranen Odd Hylleseth (69), som i en mannsalder har drevet forretning innen stein og fliser i Bergen, har gjort nettopp dette de siste 20 årene: Han og konen Anne Mette flytter på «landet» deler av året, og pendler til byen per hurtigbåt. Så selv om familien i sin tid var hardbarkede seilentusiaster, har det blitt mange timer i motorbåt etter at landstedet ble kjøpt på slutten av åtti-årene. 

Hylleseth har dermed også vært gjennom en rekke båter på veien frem til dagens utrustning; en Minor 27 Range, med Volvo D6 på 370 hestekrefter:

– Vi hadde en bensindrevet daycruiser i flere år. En fin båt, men V8-motoren var dyr i drift. Deretter kjøpte vi en Windy Mirage, også det en flott båt vi var godt fornøyd med.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS