Oddekalv aksjonerer mot slamdumping

Kurt Oddekalv og fem andre fra Norges Miljøvernforbun tok seg i morgentimene i dag om bord i lekteren som tar opp slam fra havnebassenget i indre Oslo havn.

Publisert

Aksjonistene lenket fast mudringsutstyret og har anmeldt slamdeponeringen for brudd på Forurensingsloven. Norges Miljøvernforbund med Kurt Oddekalv i spissen lenket fast mudringsutstyret som brukes av Secora og Statens vegvesen. Mudringen foregår nå inne i Oslo havn i forbindelse med senketunnelen.

- SFT er blitt så slappe i det siste, og det er helt ulogisk at dritten flyttes rett ut badevannet. Oslo har et stort problem når dette blir godtatt, sier Oddekalv..

Mijøvernforbundet vil levere en 11 siders anmeldelse, hvor de også påpeker en rekke brudd på Forurensingsloven i forbindelse med mudringen og giftpumpingen.

- Her er det masse brudd på forurensningsloven. Det er mye mer giftig avfall, og dette er ganske grove brudd på forurensningsloven, mener vi, sier Oddekalv.

Lekteren tar opp slam fra havnebassenget og slammet pumpes senere ned i dypvannsdeponiet ved Malmøykalven.

Politiet er informert om aksjonen, men vil foreløpig ikke foreta seg noe.

- Vi vil ikke gjøre noe før vi får en henvendelse om at

aksjonistene må fjernes. Så langt har vi ikke fått noen slik anmodning, opplyser operasjonsleder Ellen Ulvin i Oslo politidistrikt til NTB, i følge NRK .

Powered by Labrador CMS