OceanMaster: Ett skrog, tre båter!

En walkaround (WA), en daycruiser (DC) og en bowrider (BR). Oceanmaster 660 er blitt tre helt forskjellige båter, men bygd over samme skrog. Andre har gjort det før, men ikke til en så konkurransedyktig pris.

Publisert Sist oppdatert

OceanMaster har befestet stillingen som en av de mest populære og mest solgte fritidsbåtene i sitt segment i Norge. Båtene produseres i Polen, men utviklingen og rettighetene til navnet er norsk. Fritidssenteret, med gründer Knut Haneborg som kaptein, har siden 2005 tatt frem den ene markedsvinneren etter den andre. Mye skyldes pris (når vi snakker standard båt, vel å merke), men salgssuksessen skyldes også bra utseende, riktig modellutvalg og god brukervennlighet. 

Vi tok alle utgavene, bygget på identisk samme skrog, til prøvekjøring på Oslofjorden. En dag så skarp at du kunne skjære deg på den, med flatt vann og sol fra en praktfull dypblå høsthimmel. Heldigvis er Oslofjorden såpass trafikkert at det går an å fange opp friske hekkbølger fra mange av de store passasjerfergene og lastebåtene som lister seg ut den trange fjordarmen. Og allerede her overbeviste polakkene om at de tåler sjøvann, men avslørte også at de har sine begrensninger som racerbåter i uforutsigbare hekkbølger. 

En skikkelig allrounder

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS