Nyttige mobile sommer-apper presentert på Sommeråpent

NRKbeta presenterer nyttig liste for sommerturistene.

Publisert

Etter å ha vært gjest hos Nadia Hasnaoui i Sommeråpent for å snakke om tekniske dingser og applikasjoner som kan være nyttige å ha om sommeren har NRKs Eirik Solheim laget en liste over disse. Her er applikasjoner for båtfolket:

Havneguiden

Ferdes du på sjøen kan denne applikasjonen være grei å ha. Havneguiden finnes også i papirutgave, men vil du spare plass kan du heller ta den med deg på et nettbrett eller telefon. Her finner du beskrivelse av både havner og uthavner i hele Norge. Kjekt å ha om du er i ukjente farvann og vil finne en lun vik eller en vakker holme å slå opp teltet på.

Marinetraffic

Hvis du er ved sjøen, eller på sjøen, og lurer på hvilke store båter du har rundt deg, kan Marinetraffic være grei å ha. Marinetraffic tar i mot AIS-signaler fra alle båter som har slike sendere, og presenterer dem på et kart. Du kan se hva skipene heter, hvor fort de går og hvor store de er.

Navionics

Sjøkart tar ofte stor plass, blir våte og fillete (selv om det finnes mer robuste alternativer — båtsportkart er for eksempel bedre enn standardsjøkartene i hovedserien). I en liten båt kan en kartplotter være tingen å støtte seg på — men hvis du allerede har en telefon eller tablet med god skjerm, kan et kartprogram til denne være en grei investering. Om ikke annet kan du bruke den hjemme til å planlegge på, og ha den som kartplotter nummer 2 i båten, eller ha en hvor passasjerene kan følge med.

Navionics kart-app gir god oversikt og godt detaljnivå. I de siste versjonene har den også kommet med en autoroute-funksjon, slik at det å plotte ruter og planlegge blir enklere. Vær dog obs på at auto-ruter kan være feilaktige og direkte farlige, så sjekk ruten før du legger ut på båttur!

Powered by Labrador CMS