Nyheter i kø i Gøteborg

Fredag åpner båtmessen i Gøteborg, og utstillerne lokker med hele ni verdenspremierer.

Publisert

– Vi har ca 330 utstillere og er helt fulltegnet, sier Bengt Wallin, ansvarlig for Båtmässan. Han sier til Båtliv at «Båtmässan i Göteborg» kan skilte med hele ni verdensnyheter for publikum.

De to største nyhetene kommer fra Nord West Yachts på Orust, og er de nye flaggskipene Nord West Yacht 430 Sport og Sport Top.

Les også: Svensk snadderlansering i Gøteborg

Hybrid

Anerkjente Carlanders Båtvarv stiller ut Westfjord 26 med hybridmotor. Dette er en snekke bygget for hobbyfiske med selvlensende akterdekk og utvendig styreposisjon.

Linder Sportsman 445 Catch er en nyhet i den andre enden av størrelsesskalaen. Dette dreier seg om en åpen båt i aluminium for fiske og dagsturer.

Bow rider

Drive viser flere av sine nye modeller. Drive Daycruiser 66 er en romslig og sporty båt for dagsturer og fritidsbruk. Cocpitens U-formede sofa samt førerens og kartleserens seter utgjør en fin oppholdsplass for flere personer. Som de klassiske hardtop-båtenes moderne etterfølger tilbyr den allsidig plass også til lengre turer og overnatting. Den lyse og åpne baugkabinen er en sikker oppholdsplass også i fart. De nye modellene er i samarbeid med Fiskars båtproduksjon designet av de svenske båtdesignerne Ocke og Ted Mannerfelt, som er kjent for sine konkurranse- og sportsbåter.

Askeladden P66 Weekend er også en ny båt, som vises frem for første gang i Göteborg i februar og deretter i Bergen et par uker senere.

Anytec 860 SPD er en åpen båt med dobbel konsoll og targabøyle i aluminium, med utenbordsmotor.

Uttern kommer med to helt nye modeller: D62 og T62. Den ene er en dayruiser, mens den andre er en tradisjonell bow-rider.

I tillegg kommer nok en tøff finsk aluminiumsbåt, XO 220S,  lillesøster av fjorårets premiere X0 240, som du kan lese om her:

Finsk XO med smak av aluminium

På www.batguiden.no - landets største båtmesse på internett - finner du flere båt-og utstyrsnyheter.

Powered by Labrador CMS