Nyheter fra London

Båtmessen i England er i gang. Her er noen elektronikknyheter fra Digital Yacht.

Publisert

Den engelske båtelektronikk produsenten har på noen få år bygget seg opp til å bli blant markedets mest trendsettende elektronikkprodusenter. Digital Yacht har vokst på å levere maritime produkter i grenseland mellom PCer og Plottere. Det siste året har mye dreiet seg om AIS.

MOB-alarm

AIS Life Guard er et produkt du ikke trodde du trengte, men det virker absolutt fornuftig. Mange produsenter tilbyr nå AIS Sart, et mann-over-bord-system som viser hvor det uheldige mannskapet befinner seg i sjøen. Slike AIS Life Guard festes på vesten og utløses i det man faller over bord. Systemet vil da sende ut AIS signaler som viser MOB-posisjonen på plotteren. Hva som ikke skjer er at det går av en alarm. Det er her det nye AIS Life Guard fra Digital Yacht kommer inn.

Tenkt deg at du seiler dobbelhanded og tar en blund, mens rormannen faller over bord. Om autopiloten er på kan det ta lang tid før ulykken oppdages. AIS Life Guard oppfatter AIS Sart-signalene og setter av en alarm.

NMEA 2000 AIS

Den andre nyheten er ikke like spennende. Det er en AIS-sender med NMEA2000, det raske nettverket moderne båtelektronikk benytter. Det gjør at boksen passer bra mot Garmin, Simrad, Raymarine, og andre merker. Boksen har også NMEA0183 for elder systemer, samt USB for oppkobling mot PC.

Powered by Labrador CMS