Nyhet fra Askeladden

Askeladden lanserer nå P77 Weekend med innenbordsmotor.

Publisert

Askeladdens P-serie (P for Pilothouse) har funnet sine mange kunder både blant rene fritidsbrukere og ikke minst blant hobby- og til dels yrkesfiskere som ser verdien av stor dekksplass, varm kahytt og god fart. I dag er P-serien Askeladdens mest solgte båter, melder Askeladden i en pressemelding.

Hittil har P-båtene kun vært tilgjengelige med outboardmotorer,  bortsett fra P80 som også kan leveres med hekkaggregat. Ikke  minst fra proff-brukerne har uttrykt ønske om en P-variant med innenbordsmotor.

Derfor lanserer Askeladden nå P77 Weekend med klassisk motorinstallasjon: Innenbords diesel med propelltunnel, ``flyndre¨ og ror. Dette gir en særdeles driftssikker og ikke minst drivstoffvennlig motorisering som mange sverger til, ifølge Askeladden.

De hevder at P77 Weekend er lettdrevet og hurtig. Med en Yanmar 145 HK er fartspotensialet hele 25 knop. Det gjør båten aktuell også for fritidsbrukere som vil ha en enkel og økonomisk båt.

Båten kan utstyres med slure gir som gjør at den kan gå i langsom dorgefart noe som er vanskelig med outboard eller hekkaggregat.

Motorkassen er plassert helt akter (utstyrt med V-gir) noe som gir båten et vesentlig større akterdekk enn outboard variantene. Båten har  også en lengre vannlinje og bedre bæring akter som igjen bidrar til det høye fartspotensialet. Ellers finnes alt som finner på de andre Weekendbåtene: Pantry, spiseplass, overnattingsplass, lukket WC, mulighet for varme – også under kalesjen på akterdekket, mulighet for baugpropell, ankervinsj, teine/garnløfter m.m, opplyser Askeladden i pressemeldingen.

Båtliv kjørte i fjor langs hele norskekysten, fra Halden i sør til Kirkenes i nord, med en Askeladden P80. Testrapporten finner du her.

Filmer og artikler fra Testturen finner du på havna.com her.

Tekniske data Askeladden P77 Weekend

Designkategori: C

Lengde: Totalt (inkl. plattform) 7,70 m

Lengde LOA skrog: 7,1 m

Bredde: (Inkl. fenderlist) 2,50 m

Høyde: (Fra kjøl til tak) 2,75 m

Vekt med Yanmar 4BY2 150 KMH50IV 145 HK: 2.100 kg

Personer: Maks. 7

Maks last: 1.000 kg

Drivstoff: 180 liter

Vanntank: 40 liter

Septiktank: 40 liter

Fartspotensiale: 25 knop

Powered by Labrador CMS