Nye oppsigelser i Sverige
Nye oppsigelser i Sverige

Nye oppsigelser i Sverige

Den nordsvenske båtbyggeren Uttern sier opp ytterligere 19 ansatte og har ikke håp om å starte opp igjen produksjonen i Skelleftehamn før tidligst i mars.

Publisert

Uttern var en av de første svenske båtbyggerne som varslet permitteringer og senere oppsigelser da båtmarkedet kollapset tidligere i år. Bedriften har i dag kun en håndfull ansatte i jobb med å utvikle prototyper.

Halvert stab

Ved starten av året sysselsatte bedriften 117 personer i produksjonen av de kjente Uttern-båtene, og om de varslede oppsigelsene gjennomføres blir det kun det 46 ansatte igjen på den Brunswick-eide fabrikken.

Og fremtidsutsiktene er ikke lyse:

- Muligens kan vi håpe å selge noen båter på det russiske markedet i tiden fremover, oppsummerer produksjonssjef Tomas Mannelqvist i et intervju med lokalavisen Norra Västerbotten.

Österby Marine sier opp 30

Også utstyrsleverandørene i Sverige merker de tøffere tidene, den tradisjonsrike metallbedriften Österby Marine og bedriftens datterselskaper varsler nå oppsigelser av 30 personer som en del av en kostnadsreduksjonsplan. Konsernet leverer blant annet avanserte vannjetsystemer og propeller.

- De to siste årene har vi organisert bedriften for stadig vekst, men nå må vi justere kapasiteten til lagt mindre etterspørsel, sier administrerende direktør Hans Andersson til bransjenettstedet IBI News.

Powered by Labrador CMS