Yachting Festival Cannes

Nye modeller fra Goldfish

Norsk Goldfish lanserte to rå nyheter i Cannes. Se film fra prøvekjøring.

Publisert

Se video og hør den herlige lyden fra 1450 hestekrefter!

Cannes, Frankrike

Goldfish har utviklet to helt nye RIB-er på henholdsvis 29 og 38 fot. Begge ble lansert sist helg under båtmessen i Cannes. Vi snakker om ekstreme kjøremaskiner som vekker oppsikt selg blant kresne italienere og franskmenn. 38-foteren skal ha en toppfart på over 100 knop.

Båtliv fikk være med ut på en prøvetur i Middelhavet med begge nyhetene. Da ga vi oss på rundt 85 knop i 38-foteren. 29-foteren nøyer seg med en toppfart på 63 knop. Goldfish har levert en stor ordre til forsvaret, men de to nye modellene er begge utviklet for privatmarkedet.

Karbon

Gutta i Goldfish retter seg blant annet inn mot det voksende markedet for leketøy for superyachteiere, som ofte ønsker en rask båt for å komme litt rundt når yachten ligger for anker. Vi kommer med en rapport fra prøvekjøringen i bladet Båtliv senere, og skal ikke her røpe for mye, men det er ingen grunn til å legge skjul på at de nye Goldfish-RIB-ene gir en helt spesiell båtopplevelse.

Begge båtene er bygget med karbonskrog. 38-foteren er utstyrt med to V-10-motorer som hver yter 725 hestekrefter. Det lyder flymotor når Pål Solli gir gass, og fartsmåleren spretter forbi 20, 30, 40, 50, 60, 70 knop. Det føles som vi flyr fra bølge til bølge.

Henrik og Pål Solli forteller at de fornøyde med responsen på nyhetene på Cannes-messen, der de også stiller ut sin 50 Open, en enorm daycruiser på 50 fot, som de foreløpig har bygget tre av.

– Goldfish er mer kjent nå enn for noen år siden, og det er lettere å komme i salgsprat med folk. Vi har fått flere gode leads her på Cannes-messen, sier Henrik Solli til Båtliv.

Se video:

Lik Båtliv på Facebook og hold deg oppdatert om de mest spennende båtnyhetene.

Se video fra hele intervjuet med Henrik Sollie i Goldfish Boat(16 minutter).

Båtliv rapporterer fra den flytende båtutstillingen i Cannes. Følg med!

Powered by Labrador CMS