Midtkonsollbåt fra Nordkapp

Nordkapp overrasker med en ny midtkonsollbåt med overnatting for to.

Publisert

Den nye midtkonsollbåten fra Nordkapp skiller seg ut fra alt annet de har hatt tidligere. Skal vi sammenligne med norske båter kan den kanskje ligne litt på Cormate.

– Men det er ikke mange konkurrenter med utenbordsmotor, påpeker Kjell Olav Frogner i Nordkapp Boats til Båtliv. Båten forventes å settes i produksjon i løpet av mars.

Allsidig

Båten bygges på samme skrog som bestselgeren Noblesse 760. Bare i fjor, som var et turbulent år for båtmarkedet, solgte Nordkapp nærmere 50 Noblesse 760.

 I Enduro 760 kombineres muligheten for overnatting med skjærgårdsjeepens praktiske åpne løsninger.

– Båten er spesielt tilpasset den aktive familie som ønsker å kombinere bading, soling, vannsport og fiske. Den store faste solsengen foran konsollen bidrar til at uteplassen utnyttes maksimalt, sier Frogner.

Fartspotensiale

Enduro 760 kan motoriseres med opptil 400 hestekrefter på hekken, med 2 x 200 hk Evinrude E-Tec. Skroget har tidligere høstet mange lovord for sine kjøreegenskaper, og Båtliv testet allerede i 2005 Noblesse 760, den gang med 225 hestekrefter på hekken. Den gang fikk journalisten båten opp i 45 knop.

– Med 400 hester vil fartspotensialet bli rundt 57 knop. Skroget på velprøvde Noblesse 760 har høstet mange lovord for dets gode sjøegenskaper, sier Frogner.

Alle vil ha tre

Pantry-løsningen bak føreren blir ekstrautstyr. Velger man båt uten pantry blir det flere sitteplasser med en ekstra benk med pute. På fordekket av teakdekk blir det en stor solseng. Etter hva Båtliv erfarer vurderes det også andre alternative tresorter, men treverk blir i hvert fall standard. Av 760 Noblesse er det bare en kjøper som ikke har valgt teak som ekstrautstyr, og han valgte ettermontering.

Nordkapp har levert familiebåter siden det ble startet opp i Sparpsborg i 1967, og har fra starten av levert sportslige familiebåter. På 70- og 80-tallet ble det imidlertid stille rundt merkevarenavnet, inntil midt på 90-tallet da det ble etablert egne produksjonslokaler i Fredrikstad med produksjon av 23-foteren Nordkapp Première. Modellutvalget ble utvidet til Avant 500 og Comptesse 610, og videre er det blitt utvidet med Tintorera 610, Avant 600 , Enduro 600, Enduro 500, Noblesse 760 og flaggskipet Vitesse 850.

Nordkapp Enduro 760

Motor: Evinrude E-Tec, fra 200 hk til 2 x 200 hk

Sengeplasser: 2 stk

Lengde: 760 cm

Bredde: 255 cm