Bli abonnent Nyhetsbrev Annonser hos oss

XO 270 RS Front Cabin

Ny XO til Düsseldorf

Finske XO Boats lanserer en ny kabinbåt under båtmessa i Düsseldorf som starter neste helg.

Publisert

Båtlanseringene står i kø til verdens største innendørs båtutstilling som åpner i Düssldorf 18. januar. En av dem er XO Boats som lanserer 270 RS Front Cabin. Denne modellen gir også mulighet for overnatting for to voksne. I en pressemelding fra produsenten skrives det at båten har plass til 8-10 personer om bord. Inne i styrehuset er det i tillegg til førerplassen en fremovervendt benk med plass til to personer, og akter er det en sittegruppe der benken foran inkluderes ved at seteryggen skyves frem, slik vi ser på mange båter i dag. På styrbord side er et pantry, og foran på babord side er et avluke for toalett. XO vil med denne modellen henvende seg til de som ønsker mer komfort.

– Vi henvender oss til en helt ny kundegruppe, til båtbrukere som ønsker gode kjøreegenskaper kombinert med ekstra komfort, sier markedssjef Calle Nyman for XO i en pressemelding. XO bygger båter der glassfiber og aluminium forenes, slik vi ser fra flere båtprodusenter i dag.

Den nye modellen leveres med enkelinstallasjon med Volvo Penta. Med D4-300 vil den koste 117.000 euro før skatter og avgifter, altså i overkant av en million kroner før norske avgifter og andre utgifter. XO vil også lansere en tilsvarende modell med utenbords dobbelinstallasjon allerede under Helsinki Boat Show i februar.

Teknisk:

Lengde: 8,60 m

Bredde: 2,60 m

Vekt: 2950 kg

Motor: Volvo Penta D4-300

Norsk forhandler: Frydenbø