Ny trawler til Norge

Med sine 50 fot er Explorer 50 Clipper en av de største båtene som stilles ut på Båter i sjøen.

Publisert

Med en prislapp på 7,5 millioner kroner er den nye trawleren fra W-Yacht ikke en båt for hvermannsen. Båten er som en flytende bolig med masse plass og interiør i utsøkt håndverk.

Explorer 50 leveres i ulike layouter og løsninger innvendig etter kundens ønsker og behov.  Utstillerbåten har en stor og åpen salong med stor forut for salongen.  Videre har den to doble sovekabiner. Ellers under dekk finner en om bord to store baderom og to romslige dusjrom.  Interiøret er bygget i hel teak av møbelsnekkere. 

 

Båten som vises på Båter i Sjøen har hard-top på flybridge og  kalesje rundt hele hard-topen.  Oppe på flybridge finner en ellers alt det vanlige som gjør at en har alt som trengs til lange og late dager på takterrassen, som eksempelvis elektrisk grill, kjøleskap, isbitmaskin, vask, stereo, forteller forhandler Ola André Worre begeistret til Båtliv.

 

Standard motorisering ombord Explorer 50 er to stk Yanmar 315 HK (6LPA-STP).  Den båten som vises ut på Båter i Sjøen er levert med to Cummins på 440 HK.  Med disse til sammen 880 hestekreftene er båtens marsjfart 13 knop.  Har en det travelt kan en ta båten opp ytterligere syv knop til 20 knop, som er båtens toppfart med denne motorisering, opplyser W-Yachts.

 

– Standard generator er 11 KW Onan.  Standard oppvarming om bord Explorer 50 er Dometic reverserende aircondition, hvor en stiller inn hvor varmt en vil ha det i de enkelte rom om.  Ønsker en i stedet dieselvarmere og/eller vannvarmer, kan en velge dette i stedet. Explorer 50 har alt en trenger og mere til som standardutstyr, sier Worre.

 

Man trenger ikke kystskippersertifikat for å føre Explorer 50, da den ligger like under grensen.  Målspesifikasjonene for Explorer 50 er følgende:

 

L.O.A.  15,67 meter / 51,3 fot

Bredde  4,58 meter / 14,9 fot

Dybde  1,22 meter / 4,3 fot

Diesel  2 460 liter

Vann  1 135 liter

Septik  322 liter

Vekt (før bunkring)  18 600 kg

Powered by Labrador CMS