Ny Saga sjøsatt

Denne uka ble nye Saga 385 sjøsatt på Selje. Saga 385 er en komfortabel bobåt med mye uteplass. Se de første bildene her.

Publisert

–    Saga 385 bygger videre på suksessmodellen Saga 315, men med mer moderne linjeføring. Skroget er en ren halvplanende konstruksjon utformet for singel motorinstallasjon med V-gir direkte på motoren og rett aksel. Dette gir en meget sjødyktig båt med god driftssikkerhet og lave driftsutgifter, sier adminstrerende direktør Sølve D. Refsnes i Saga Boats.

Han forteller at jomfruturen var meget vellykket. Kun mindre justeringer gjenstår før produksjonen settes i gang i desember.

Uteliv

Refnes sier at Saga 385 er en ypperlig fritidsbåt på varme dager. Skyvedøren til akterdekket er nyutviklet og gir en mye større åpning enn tradisjonelle skyvedører. Kombinert med elektriske skyveluker i taket gjør dette båten svært luftig og åpen for varme sommerdager.

– Det romslige akterdekket og badeplattformen på den nye Saga 385 innbyr til varierte uteaktiviteter året rundt, sier Refnes, og forklarer: – Sofagruppen med bord til akterdekket innbyr til sosiale samlinger på uteplassen. Den fleksible sofaløsningen gjør at man lett frigjør dekksflatene når man skal fiske. Det selvdrenerende akterdekket har store luker som gir lett tilgang til motorrom, tekniske installasjoner og stuerom. En nyutviklet kalesjeløsning med ekstra solid teleskopbøyle, som kan skyves inn hardtoppen, sikrer enkel håndtering av kalesjen. Ankervinsjen er skjult i badeplattformen, og Saga 385 har helt plane dekksflater. I akterspeilet er det stort stuerom til fendere, påhengsmotor til jolla og tauverk og slikt, sier Refnes.

Tre lugarer

Ifølge Saga Boats AS er bokomforten på topp med gjennomgående ståhøyde, tre doble lugarer, rikelig med lagringsplass og et romslig bad med dusjkabinett. Den romslige sittegruppen i cockpit byr på fri utsikt til alle kanter og god sittekomfort for alle. Fremre del av sittegruppen er vendbar, slik at total tre personer kan sitte i fartsretningen ved dashbordet. Førerplassen er ergometrisk utformet og sentralt plassert med alle funksjoner tilgjengelig, heter det i pressemeldingen.

Den velutstyrte bussa er plassert på styrbord side, og har tre kokebluss, stekeovn, 130 liter kjøleskap, stor dobbel vask med fullstørrelse blandebatteri og rikelig med skapplass for lagring av matvarer og kjøkkenutstyr.

Vakuumstøp

Saga Boats AS har arbeidet med utviklingen av den nye storesøsteren i Sagafamilien i tre år. Produsenten har valgt miljøvennlige materialer. Skroget blir vakuumstøpt og pluggen er freset med robot. – Saga 385 er en lett og sterk konstruksjon, sier Refnes.

Tekniske data: 

Største lengde:  12,03 meter 

Bredde:   3,92 meter 

Diesel:    1000 liter 

Vann:    450 liter + 70 liter varmtvann 

Septik:    300 liter 

 

Se flere motorbåter på batguiden.no – Norges største båtutstilling på nett

Powered by Labrador CMS