Ny runde med småtassenes favorittbåt
Ny runde med småtassenes favorittbåt

Ny runde med småtassenes favorittbåt

Julen 2010 må nok alle foreldre med Elias-elskende barn pent forberede seg på kinotur for å oppleve den lille redningsskøytens nye eventyr.

Publisert

Arbeidet er nå i gang med «Elias og kampen om havets gull». Filmen handler om retten til ressursene i havet:

- Under det store, årlige vinterfisket oppdages det at havet er tomt på grunn av store trålere. Dette skal Elias undersøke nærmere, sier line producer Marcus Brodersen til nssr.no.

Det er med andre ord storkapitalen mot de mindre kystfiskerne som blir emne for filmen, og Brodersen kan også kan fortelle at Elias får seg en ny venn underveis: Ubåten Duppe.

Denne andre kinofilmen om den lille redningsskøyten produseres av Filmkameratene AS, og får 8,5 millioner i tilskudd fra Norsk Filminstitutt. Som forgjengeren «Elias og Kongeskipet» blir det en dataanimert film med 3D-modellering, og produsentene vil ta i bruk den nyeste teknologien for å gjøre resultatet best mulig.

Elias-figuren har vært en stor suksess for både filmskaperne og Redningsselskapet. TV2s Elias-serie ble Emmy-nominert i 2006, og den første spillefilmen ble sett av nær en kvart million da den gikk på kino i 2007. Det er også laget en rekke bøker om figuren, og Redningsselskapet har aktivt benyttet Elias i det barnerettede arbeidet.

Powered by Labrador CMS