Ny rask redningsskøyte døpt

Fredag 30. april ble Redningsselskapets nye superraske båt «Inge Steensland» døpt i Oslo. Skøyta skal ha base i Arendal, men jobbe i hele Skagerrak.

Publisert

Det er gjennom den allmennyttige stiftelsen Steenslandfondet at Redningsselskapet får denne mulighet til å sette i drift en ny moderne redningsskøyte. Det skjer som en markering av at det i år er 50 år siden Inge Steensland etablerte sin skipsmegler- og rederivirksomhet. Rederen og skipsmegleren Inge Steensland har alltid hatt nær tilknytning til sjøen.  Som 17-åring satte han over Nordsjøen for å melde seg til krigsinnsats i Marinen og Kompani Linge.

– Redningsselskapet er selvsagt både glad og beæret over å motta en slik donasjon. Spesielt når den kommer fra en høyt dekorert krigshelt, føler vi at det er en anerkjennelse for den viktige samfunnsinnsatsen Redningsselskapet gjør langs hele kysten når det gjelder sjøsikkerheten, sier president i Redningsselskapet Lars Hellandsjø.

Også Bergesenstiftelsen har bidratt til finansieringen av den nye redningsskøyta, men som hovedgiver er det Inge Steensland som fikk bestemme navnet på skøyta.

Redningsskøyta Inge Steensland er den fjerde i rekken av hurtiggående vannjet-drevne skøyter med fast, lønnet mannskap som settes inn langs kysten. Tre av skøytene dekker Oslofjorden og Skagerrak, mens den fjerde er stasjonert på Hitra hvor den dekker den ytre kysten av Sør-Trøndelag og Nord-Møre.

Skøytene i Petter C. G. Sundt-klassen har en toppfart på over 40 knop og kan dermed rekke langt på kort tid. De kommer derfor langt raskere frem til havarister. I den båttette Oslofjorden og i Skagerrak rekker de å hjelpe mange flere på kortere tid. En annen fordel med den nye skøytetypen er at de selv i 40 knops fart kun legger en minimal hekkbølge etter seg. Dette er en stor fordel i trange kystfarvann. Når skøyta i tillegg kan gå i grunne farvann fordi den bare stikker én meter dypt, er den svært anvendelig til assistanse- og redningsoppdrag langs kysten.

Powered by Labrador CMS