Miljøteknologi:

Ny Rand-utgave rett rundt hjørnet

Danske Rand lanserer i mai en ny, mellomstor el-modell med interessante spesifikasjoner.

Publisert

Tidligere har vi sett 28-foteren Leisure 28, en påkostet og relativt dyr båt og 18-foteren Picnic, som er relativt rimelig, men har begrensete fartsressurser.

Rand Play 24 ble i høst vist på Cannes Boatshow med bensinmotor, men i denne sammenhengen er el-driften mest interessant. El-versjonen er i likhet med flere andre el-båter som er lansert de siste årene utstyrt med drivverk fra Torqueedo og i3-batteri fra BMW.

Maskinene er primært Torqeedos 80-hestere (50 kW), enten i form av en Deep Blue påhenger eller som en innenbordsvariant med samme effekt. Med en båtvekt på 1100 kilo uten motor gir dette båten en rekkevidde på 84 nautiske mil på økonomifart. Toppfarten er 21 knop og typisk marsjfart rundt 17 knop. 

En noe rimeligere 20 kW-motor kan installeres i Rand Play 24. Med denne er rekkevidden hele 140 nautiske mil, men toppfarten reduseres til 12 knop. 

Rand Play 24 kan også utstyres med el-motorer på inntil 100 kW og blir da en reell spreking som topper 35 knop. Men samtidig vil nok forhandlerens regnemaskin løpe varmt temmelig kjapt. For grunnmodellene starter derimot prisene på vel 700 000 kroner uten moms.

Powered by Labrador CMS