Bli abonnent Nyhetsbrev Annonser hos oss

Ny prinsesse i mai

Vollen Båtsenter har store forhåpninger til nye Princess 43, som kommer til Norge i mai.

Publisert

Boot, Düsseldorf

Princess 43 e en voluminös flybridgebåt med med en stor flybridge, som er trukket akterover som tak over akterdekket.

– Klarer vi ikke å selge denne nyheten, er det ikke mulig å selge båter i Norge, sier Stein Ulltveit-Moe i Vollen Båtsenter, som viser Båtliv om bord på Boot i Düsseldorf. Den norske forhandleren er åpenbart fornøyd med den nye modellen, med skrog i en mørk gråtone, som er ny for Princess.

Prislappen i Norge vil være i størrelsen fem millioner kroner, avhengig av motor og utstyr.

Når du kommer ombord får du inntrykk av å være i en enda større båt enn en 43-foter. Innredningen er åpen og lys med store vinduer og høyt under taket. Treverket er lyst og sofaene i salongen beige. Byssa er en trapp ned på babord side. Løsningen gir en sosial båt med god kontakt mellom bysse, førerplass og salong.

Toppdekk

Videre forover er det på styrbord side en lugar med to køyer som kan skyves inntil hverandre med fjernkontroll. Deretter er det bad på hver side av båten, før man kommer inn i rederlugaren forut.

Noe av det mest imponerende med båten er den store flybridgen. Dette er et toppdekk med stor salong utegrill og wetbar samt stor solseng. Også på fordekket er det en stor solseng.

Badeplattformen akter kan senkes opp og ned, og det er porter ned fra akterdekket på begge sider av  båten.

Princess 43 kan fåes med doble Volvo Penta-installasjoner eller Cummins-installasjoner. Rimeligste alternativ er to Volvo Penta D6-maskiner som hver yter 370 hestekrefter, mens det kraftigste alternativet er to Cummins på 550 hk hver seg. Toppfarten blir da godt over 30 knop.

Princess har tradisjonelt vært populære båter i Norge, og den engelske produsenten satser nå friskt i storbåtmarkedet med den franske merkevaregiganten LVMH i ryggen.

Les også: Full tank 165.000 kroner