Ny Monte Carlo lanseres neste måned

Monte Carlo 4 vises for første gang på Cannes boat show, og hakk i hæl kommer en serie enda større nyheter, bokstavlig talt.

Publisert

Den nye serien bygges i Italia ved det franske Groupe Bénéteau-eide verftet i Monfalcone.Monte Carlo 4 blir premierevist på Cannes Boat Show i september. Her har den franske produsenten satset på et konsept med design og størrelse.

Beneteau sendte nylig ut en pressemelding som viser Monte Carlo 4 og Monte Carlo 5. Sistnevnte ble også vist under Boot Düsseldorf i januar i år.

De har samme skrogdesign, men MC4 er 43 fot lang, og MC 5 er 48 fot lang. I pressemeldingen røper Beneteau at de også snart Lanserer MC 5S og MC6, så her blir det bare større og større. Spesifikasjonene for MC6 er ennå ikke offentliggjort, men vi kan gjette oss til at MC 5S er en sportsuggave uten flybridgen.

Plassutnyttelse

Dataskissene som Benetau har sendt ut av MC4 er lovende, med store og lyse lugarer. MC4 kommer med to lugarer, mens MC5 har tre, pluss en liten mannskapslugar med egen inngang akter. Begge kommer med stor flybridge, med ganske så lik design, men naturlig nok med mer plass på toppen av 49-foteren. Begge har førerplass, forovervendt benkeplass og en stor sofabenk akter. Ut fra tegningene kan den forovervendte benken gjøres om til en solseng ved behov.

Salingen i MC4 skal ha plass til seks personer, nær føreren. Ut mot akterdekket er en stor glassdør som også bidrar til lyse rom i båten.

Benetau forteller at MC4 er optimalisert for Volvo Penta IPS 400 eller IPS 500.

Større, størst

Monte Carlo Yachts lanserer snart også sitt nye flaggskip, en 86-fots luksuscruiser Verftet tilbyr også en stor grad av skreddersydd utførelse etter eierens ønsker og behov. «Det beste av italiensk og fransk båtdesign» er slagordet verftet går ut med. Båten er tegnet av det kjente superyacht-designselskapet Nuolari og Lenard. Designerne hevder at 86-foteren har vesentlig mer brukbar plass både inn- og utvendig enn langt større superyachter.

Powered by Labrador CMS