Utenbords

Ny Mercury-serie

De nye utenbordsmotorene skal gi jevnere, stillere og mer behagelig båtopplevelse.

Publisert

Pressebilder Mercury.

Verdens største produsent av utenbordsmotorer lanserer nå tre nye firetaktere, som yter henholdsvis 80, 100 og 115 hestekrefter. 

De nye utenbordsmotorene har sylindervolum på 2,1 liter i en firesylindret rekkekonstruksjon med enkel overliggende kamaksel og åtte ventiler. Det gir større dreiemomentet og bedre akselerasjon enn konkurrerende motorer. Resultatet er en helt overlegen ytelse, driftssikkerhet, betjening og effektivitet, heter det i en pressemelding fra Mercury Marine.

De nye Mercury firetakterne har en liknende konstruksjon som den velprøvde Mercury 150 firetakteren. Dette gjør dem til et ypperlig valg, ikke bare til fritidsbruk, men også til yrkesbruk i alle farvann, påstår produsenten.

Gir

Den nye og robuste Mercury Command Thrust-girkassen gir uovertruffen kontroll og skyvekraft for større båter med både planende- eller deplasements skrog. Command Thrust-modellene er utstyrt med det samme store girhuset som Mercury 150 firetakteren, men med en helt ny girutveksling på 2,38:1. Dette er den første virkelig store girkassen for påhengsmotorer i dette hk-segmentet. Løsningen gir bedre akselerasjon og en overlegen evne til å holde båten i plan ved lavere hastigheter, heter det i pressemeldingen.

Vedlikehold

Dette nye utvalget av motorer ble konstruert og produsert for å gi en mest mulig rolig og behagelig båttur. Et forseglet toppdeksel og lyddempersystem for tomgangskjøring reduserer høyfrekvent eksosstøy. Et toppmontert forgasserhus finjusterer inntaksstøyen, mens det ekslusive Focused Mount-systemet gir en kraftig reduksjon av vibrasjonene. Selv powertrimpumpen er konstruert for å gå langt stillere, og et nytt kløtsjsystem reduserer støtet ved giring. Alle disse egenskapene gir en jevnere, stillere og mer behagelig båtopplevelse, hevder produsenten, som også skryter av at motorene er enkle å vedlikeholde.

Om Mercury Marine

Mercury Marine har sitt hovedkvarter i Fond du Lac, Wis., og er verdens ledende produsent av fremdriftsmotorer for fritidsbåter. Mercury har en årsomsetning på over 12 mrd. kroner og er en avdeling i Brunswick Corporation. Mer informasjon finner du på mercury.no

Powered by Labrador CMS