Ny jolle til sommeren?

En bra jolle gjør det lettere å oppdage mer av naturhavnene, men gir også mulighet for å fortøye på svai langt fra nabobåtens grillrøyk. En jolle er også utmerket til å la barna underholde seg selv, og da helst med årer istedenfor med motor. Det finnes mange forskjellige typer joller, men hvilken jolle passer for deg?

Publisert Sist oppdatert

En egen jolle gir deg frihet, og kan gjøre ferieturen enda mer trivelig. Den gir deg en mulighet til å fortøye en hel helg i en flott naturhavn, men likevel kunne gjøre små dagsturer til øyer og badeplasser i nærheten, alene eller sammen med barna.

Å ha en egen jolle til fritidsbåten er ikke så vanlig i Norge som i mange andre land, selv om det etter hvert begynner å bli en del av dem også her. Hos oss kan man ofte legge til direkte ved berget i naturhavnene, og det reduserer behovet for jolle noe. Men likevel kan en jolle gi mye glede, og skal du kjøpe en er det enkelte ting du bør tenke på.

Det er hva du planlegger å bruke jolla til som bestemmer hva slags type jolle du burde kjøpe. Du bør vurdere egenskaper som myk eller hard jolle, størrelse, pris, mulighet for motor eller kanskje mulighet for å kunne seiles. Båtmesser er et egnet sted for å sette seg inn i de forskjellige jollene, men i dag kan man også undersøke jollenes egenskaper enkelt på nettet. Her finner man også gode oversikter over brukte joller, og hvordan disse holder seg i pris.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS