Ny halvplaner fra Saga

Saga 310  stilles ut for første gang i Norge på Sjøen for alle, og er den andre modellen i den nye generasjon Saga.

Publisert

Blant nyhetene som stilles ut på Sjøen for alle, er Saga 310. Båten har et rent halvplanende skrog med behagelig marsjfart i hele registeret opp til 20 knop, opplyser Saga Boats i en pressemelding.

Med lanseringen av Saga 310 har den andre modellen i Sagas nye serie blitt klar. I 2005 kom Saga 315, og innen et år vil Sagas nye flaggskip Saga 385 lanseres. Saga 385 blir den største serieproduserte båt fra Saga så langt.

Produsentene opplyser at dette er en båt med god driftssikkerhet og godt beskyttet propell- og roranlegg, lave driftskostnader, samt myk og behaglig gange gjennom hele fartsregisteret i alt slags vær.

Romslig sittegruppe

Saga 310 har en åpen planløsning i cockpit med romslig dørkplass, som sikrer god plass selv om man er mange ombord. Sittegruppen akter er svært romslig og gir god sitteplass til 10 personer. Babord side av sittegruppen gjøres med enkle grep om til en romslig solseng. Selv med solsengen oppslått er det godt med sitteplasser og åpen passasje for inn- og utstigning. Det velutstyrte pantryet gir god plass til å diske opp med de beste matretter. Rikelig med skuffer og skap gjør man kan ha det meste av utstyr lett tilgjenglig, heter det i pressemeldingen.

Bokomfort

Saga310 er bygget for å kunne brukes på både korte og lange ferieturer med hele familien. Forkabinen leveres med to alternative løsninger; enten med fast dobbelkøy, eller med en romslig v-køy. Senterkabinen har en fast dobbelkøy. Har man flere familiemedlemmer eller gjester man ønsker overnattingsplass til, kan solsengen akter også benyttes som køy. Kabinområdet har rikelig med stuveplass og god ståhøyde. Det kombinerte toalett- og dusjrommet, med rene vedlikeholdsfrie flater, har full ståhøyde og god plass.

Førermiljø

Førerplassen er ergonomisk utformet med mulighet for integrert kartplotter. De store vindusflatene sikrer god oversikt til alle kanter. Den doble passasjerstolen gir god utsikt også for passasjerene.

I hardtoppen over førerplassen kan det leveres med to alternative løsninger:  Fast tak med to store skyveluker i glass, eller foldetak i kalesjeduk. Begge løsninger sikrer stor åpning over førermiljøet og gir en åpen og luftig følelse med gode muligheter for soling, ifølge Saga Boats.

Powered by Labrador CMS