Ny gjestehavn på Oscarborg Festning
Ny gjestehavn på Oscarborg Festning

Ny gjestehavn på Oscarborg Festning

Oscarsborg Festning i Drøbaksundet satser på omfattende oppgradering og modernisering av gjestehavna til sommeren.

Publisert

I disse dager legger Oscarsborg Fjordservice AS i samarbeid med Drøbak Marineservice AS ut nye flytebrygger på Oscarsborg Festning. Gjestehavnen lokker med nye strøm og vannposter, mange flere gjesteplasser, dusj, toaletter, wlan og en oppfinnsom løsning på akterfortøyning, heter det i en pressemelding fra Oscarsborg Fjordservice.

 

Med besøkstall på rundt 50.000 mennesker hver sommer har Oscarsborg Festning blitt en betydelig aktør i reiselivssammenheng. Festningens dramatiske historie, vakre natur og rikholdige opplevelser er viktige grunner til at publikum besøker Oscarsborg Festning.

 - I tillegg til alle som kommer med ferge, er båtfolket spesielt viktig for oss. 2004 og 2005 sesongen hadde vi prøvedrift av gjestehavnen. I år starter vi for alvor og har tatt med oss erfaringene fra foregående år inn i dette prosjektet, sier Terje Kopperud i Oscarsborg Fjordservice AS. Båtfolket har gitt meget gode og konstruktive tilbakemeldinger underveis.

Oscarborg Fjordservice AS kjører også rutebåt mellom Sætre og Oscarsborg hver dag i sommersesongen. ”MS Kaholmen”  går i chartertrafikk resten av året. Hurum kommune satser stort på reiseliv i disse dager. Dette vil bety mye for trafikken til Oscarsborg.

 

Nye brygger

 Drøbak Marineservice AS med Per Otto Hansen til rors har årelang erfaring med bryggeanlegg.

-Vi bygger brygger som skal vare i mange år. Den nye løsningen med en flytepåle til akterfeste i stedet for tradisjonell bøye blir helt sikkert populær. Mannskapet slipper å lene seg ned til vannet for å feste tampen. Dette fører til sikrere fortøyning og man slipper tau i propellen, sier Per Otto Hansen

 I forbindelse med gjestehavnen utvider Oscarsborg Fjordservice AS havnekontoret til å være salgssted for diverse båt og fiskeutstyr. Her kan man supplere det man måtte trenge av utstyr hele sommeren. Utstyr kan også bestilles dersom man er på vei opp fjorden og har behov for rask levering.

 

Barnas Oscarsborg

 Oscarsborg Fjordservice AS har engasjert Daniel Novello Johansen som barnas aktivitetsleder i år. Daniel Novello Johansen har i to år drevet den populære tunellsafarien på Oscarsborg Festning.

 - For barna byr vi på den populære og spennende tunnelsafarien. Ikledd hjelm, jakke og med lommelykt blir barna tatt med på en opplevelsesrik ekspedisjon ned i Oscarsborgs hemmelige tunneler. Denne aktiviteten passer best for de mellom 4 og 10 år, sier Daniel Novello Johansen.

         Carl Bernhard Svenke i Oscarsborg Kurs og konferansehotell AS har også gode nyheter for denne sesongen.

– Spa-avdelingen blir et tilbud for alle våre gjester, både kurs- og konferansegjester og individuelle gjester. Spa-avdelingen kan også brukes av lokalbefolkningen og av båtfolket som kommer til Oscarsborg, sier Svenke.

Powered by Labrador CMS