Bli abonnent Nyhetsbrev Annonser hos oss

Ny Elias-båt for hele familien

I dag ble den første i en ny generasjon nye Elias-båter avduket og sjøsatt på Sollerudstranda ved Lysaker.

Publisert

HOVEDBILDE: Alex Rosén, Sandra Lind (6) og Mikael Moksnes (6) firkk æren av å ta jomfruturen med den nye "Elias". Alle foto: Linn Krogh Hansen.

Med Hydrolift og Bård Eker som produsent og designer, er den nye utgaven av Redningsselskapets populære barne-båte både lengre, stødigere og bredere enn forgjengeren, som så dagens lys for nøyaktig ti år siden. I tillegg har den nye båten ordentlige rekkestøtter og en stor gul kran med blinkende blålys øverst. Hvorvidt nyvinningen på 3, 39 meter er CE-godkjent vites dog ikke. At den er stor nok til å en liten familie, hersker det ingen tvil om.

Etter avdukingen ble båten sjøsatt og sjekket av «Elias»-prosjektleder Niels Astrup, før TV-komiker Alex Rosén og barna Sandra Lind og Mikael Moksnes (6) fikk gleden av å ta «Elias» ut i bukta som de første testkjørerne. Sandra er datter av Redningselskapets generalsektretær Rikke Lind,  som fulgte datterens ferd nøye.

– hm.. hun liker fart., og det går liksom ikke fort nok, bemerket mor Lind, mens de tre testkjørererne boltret seg frem og tilbake noen runder før de kom tilbake med store smil rundt munnen.

– Vannkanonen, svarer Mikael kontant på spørsmål om hva som han likte best med båten, men Sandra understreker at hun er veldig glad i å kjøre båt.

Testskipper Rosén var mest imponert over lydløsheten på elmotoren som båter er utrustet med.

– Vi hørte jo ikke motoren en gang, det er det som er så flott med elmotor, bemerket Alex Rosén, som også syntes båten virket sikker.

Båten skulle etter den offisielle sjøsettingen kjøres direkte til Telenor Arena hvor den skal stilles ut under Sjøen for alle, som starter i morgen. Totalt skal det produseres rundt 50 Elias-båter for Redningsselskapet i samarbeid med Eker Design Og Hydrolift.

Tekniske spesifikasjoner:

Lenge: 3,39 m

Bredde: 1,84 m

Høyde: 1,47 m                                                              

Vekt: Ca 200 kg         

Toppfart: 5 knop                                                              

Cruisefart: 3 knop

Motor: El-motor

Design: Eker Design

Dette er «Elias»:

Redningsskøyta Elias er et norsk barnekonsept skapt av Alf Knutsen og Sigurd Slåttebrekk. Den første boken kom ut i 1999. TV-serien ble som første norske tv-serie Emmy-nominert i 2006, og har i Norge gått som serie i TV 2s barneprogram, TV 2 Junior siden 2005. Serien er pr. 2011 solgt til over 100 land. Det er også laget to kinofilmer om den lille redningsskøyta: Elias og Kongeskipet fra 2007 og Elias og jakten på havets gull fra 2010.

En ny sesong med 52 episoder hadde premiere på NRK Super 2. mars i år, og sendes hver søndag klokka 18.15.