Ny daycruiser fra Yamarin

Yamarin 68DC er en ny daycruiser som vil koste rundt 550.000 kroner.

Publisert

-    Yamarin 68DC er like praktisk og elegant som 76DC. Vekten og størrelsen gjør at den nye modellen fungerer perfekt med for eksempel en firetakter med 150 hk, sier båtansvarlig i Yamaha Motor Scandinavia, Henrik Thaulow.

Han forteller at den første prøveturen med 150 hk motor ga en toppfart på 37 knop med fire personer om bord. Yamarin er kjent for å lage harmoniske, sjøsterke skrog. Prøvekjøringer av prototypen viste at skroget oppførte seg støtt og forutsigbart med maks motor, som er 250 hk, på hekken, melder Yamaha Motor Scandinavia i en pressemelding.

God plass og praktisk innredning

Den nye modellen har en rommelig og brukervennlig cockpit. Båten har trinn akter som gjør det lett å komme til badeplattformen på siden av motoren. Det er plass til mange personer rundt bordet i sittegruppen akter. Bordet er foldbart slik at passasjen i båten skal være optimal. På babord side er det montert en bysseseksjon med vask og kokeplate. Under benken er det plass til kjøleskap, får Båtliv opplyst.

Yamarin har utviklet en snedig, halvmåneformet luke ned til salongen / sovekabinen. Luken går på skinner. Luken gir ekstra plass under dekk, uten å stjele nevneverdig plass i cockpiten. Det gjør at salongen i tillegg til soveplassen også har en liten benk. Under dekk er det også gjort plass til toalett koblet til septiktank.

Optimalt dashbord

Den finske fabrikken har videreutviklet den løsningen av førerplassen som 76DC har fått mye skryt for. Ved rattet er det to individuelle seter – ett til føreren og ett til passasjeren. Dashbordet er designet for å gi en optimal plassering av en kartplotter med stor skjerm. Takket være riktig vinkling av skjermen og at elektronikkprodusentene nå har utviklet lyssterke dagslysskjermer er skjermen godt avlesbar under alle forhold. Til høyre for skjermen monteres to multifunksjonsmotorinstrumenter. Til venstre for rattet er et oversiktlig bryterpanel felt inn i dashbordet. Tenningsnøkkelen har fått plass i ”lommen” i skrogsiden. Der står den sikkert og godt beskyttet både for knær og nysgjerrige smårollinger.

-    Vi er i dialog med den finske fabrikken og forhandlerne våre for å bestemme eksakt hvilket utstyr som skal være standard. Vi regner med at 68DC med en motor på 150 hk vil komme på ca 550 000 kroner, sier Thaulow.

Yamarin 68DC blir første gang vist fram i  Norge på utstillingen Sjøen for alle i februar.

Tekniske data Yamarin 68DC

Lengde: 6,77 m

Bredde: 2,54 m

Vekt: Ca 1300 kg

Godkjent: 8 personer

Motor: 115 – 250 hk

Bensintank: 190 liter

Vanntank: 45 liter

Septiktank: 28 liter

CE kategori: C

Toppfart med 150 hk: Ca 37 knop

Powered by Labrador CMS