Ønsker du å kjøre offshore?

Har du lisens og erfaring, mye penger på bok, og ønsker å kjøre skikkelig racerbåt til sommeren? Da kan dette være båten for deg.

Publisert

Tommy Stensruud og Bjørgulf Gjessvåg eier båt og utstyr, men skal ikke kjøre selv denne sesongen. Derfor har de en båt til leie. Du må stille med lisens og 250.000 så er du sikret et sete om bord hele sesongen.

Båten er 12 meter lang og konstruert av Fabio Buzzi. Det er en enkeltskrogsbåt med pontonger, og den ble VM-mester i 1996. Sist den deltok her hjemme i Pro Vee serien tok den en tredjeplass sammenlagt.

Båten er påmeldt og rigget klar til den nye Offshoreklasse Mercury V-klasse. Denne serien vil kjøres parallelt med Offshore Klasse-1.

Per i dag er fem båter påmeldt i denne klassen. Alle er norske, men arrangørene sier at team fra både Finland, USA og Australia har båter de kan stille med, og at det er tatt kontakt.

–Det jobbes hardt for å få flere inn i denne klassen, for å arrangere VM- runder med bare norske deltagere blir jo litt komisk. Uansett hvordan det går med rekrutteringen, vil det uansett gi andre en mulighet, sier Tommy Stensruud.

Tiden er kort frem til sesongstart, men både Stensruud og Gjessvåg mener det sitter mange rundt i Norge som burde benytte sjansen til å komme seg om bord i deres båt for å vinne erfaring. Klassen har tidligere fungert som en rekrutteringsklasse for Offshore klasse-1.

–Dette er en trygg og god båt å kjøre. Den tåler utrolig mye sjø, sier Stensruud.

Mer om temaet her:

http://www.batliv.no/wip4/search/detail.epl?id=130889&c=5866

 

Powered by Labrador CMS