Når målet søndag

Ulf Johnson har rodd fra Moss til Danmark , og avslutter i Nyhavn på sin 71-årsdag.

Publisert

HOVEDBILDE: Ulf Johnsen er nå i Rundsted utenfor København, og har bare innspurten igjen. Foto: Linn Krogh Hansen.

Når Johnsen ankommer Nyhavn i København søndag klokken 12.00, har han i løpet av de siste 62 dagene tilbakelagt 648 000 meter. På sin 71-årsdag kan båtjournalisten, sjømatforfatteren og nå også langdistanseroereren fra Moss senke skuldrene og glede seg over at han klarte det hårete målet om å ro fra Norge til Danmark i en  15 fots glassfiberbåt av typen Suvi 4.60

Ulf Johnsen er pensjonert journalist, med bakgrunn fra blant annet Fædrelandsvennen, Aftenposten og diverse båtblader, før han endte opp i København og begynte i det danske Bådmagasinet. Fortsatt frilanser han ca 50 prosent for det danske søsterbladet til Båtliv. Han har også mange år som byssegutt og skipskokk hos Vi Menn. Etter å ha drevet sin egen maritime fotovirksomhet "Ulfs Fjordfoto" fra sin 26-fots båt , fikk han klengenavnet "Fjord-Ulf" i Indre Oslofjord.

– Det er altfor lett å la seg forfalle når man når 70-årene. Litt av motivasjonen med roturen er derfor å vise venner og bekjente på min alder at man må gjøre noe for seg selv hvis man vil fortsette å ha det bra med seg selv, og leve lenge. Jeg mener ikke at alle skal sette i gang å ro til Danmark, men å sette seg noen mål og gjennomføre dem, er bra både for kropp og sjel, understreket han da Båtliv møtte han før turen.

– Livet består av gleder og sorger, og skal du klare deg godt gjennom de psykiske nedturene, forutsetter dette at du er i fysisk god form og spiser sunt og godt.  Som sønn av en hvalfanger og en mor som elsket historien om Terje Vigen ble han tidlig fasinert av diktet om den fattige fiskebonden som rodde over Skagerrak for å redde familien fra sultedøden. At robåten hans har fått navnet "Terje Vigen II" er derfor ikke mer enn på sin plass. – Mamma pleide å lese historien for meg på sengekanten, og jeg husker jeg gråt.. Der hadde Terje Vigen rodd frem og tilbake, og ble matlasten tatt senket til bunns og han ble tatt til fange, rett utenfor sitt eget hjem. Kan det blei tristere? lurer Ulf, som har fått mellomnavnet sitt etter nettopp den oppdiktede figuren i det kjente Ibsen-diktet.

Last ned hele portrettintevjuet med Ulf Terje Johnsen i Båtliv 6.

Powered by Labrador CMS