Norsk verdensnyhet i Sverige

Skorgenes Sonic 445 avdukes i Stockholm samme dag som ”Sjøen for alle” åpner.

Publisert

Den norskeide båtprodusenten Skorgenes velger å legge verdenspremieren av sitt nye flaggskip, Sonic 445, til båtmessen i Stockholm framfor ”Sjøen for alle” i Norge.

–    Den svenske messen er mye bedre enn den norske. Her kommer folk fra Sverige, Finland, Russland og de baltiske landene for å se båt. Det er mange flere besøkende enn på ”Sjøen for alle”, og svenskene er mye proffere når det gjelder å arrangere messer. Til alt overmål er det billigere her enn i Norge, sier administrerende direktør Roar Strømsnes i Skorgenes.

Han forteller at han allerede har solgt 11 båter av den nye 44,5-foteren. Fire av dem blir levert i Norge før sommeren, og den aller første går til Trondheim. Opprinnelig var planen å avduke verdensnyheten på ”Dra til sjøs”-messen i Bergen, men det rakk ikke Skorgenes. Båtene bygges i Litauen under norsk ledelse.

– Dette er min drømmebåt. Den har alt tenkelig utstyr og er bygget uvanlig sterk og stiv i sandwich-konstruksjon med vakumstøp, sier Strømsnes. Prisen ligger fra 4,5 millioner kroner med to Volvo-motorer på 435 hestekrefter hver seg.

Skorgenes 445 er en stor flybridgebåt med tre kabiner og stort bad. Den har moderne design.

Pris:        fra 4,5 millioner kroner

Lengde:    13,60 cm

Bredde:    4,20

Motor:        2 x Volvo Penta D6 435 hk

CE-kategori:    B

Datategninger fra Skorgenes. Båten avdukes for publikum for første gang i Stockholm 29.2.

Powered by Labrador CMS