Norsk verdensmester i UV-foto

Nordmannen Espen Rekdal hentet hjem flere individuelle priser i årets VM i undervannsfoto i Korea

Publisert

Det 12. verdensmesterskapet i undervannsfoto i regi av CMAS gikk av stabelen på Jeju Island i Sør-Korea. I år kunne Rekdal sette kronen på verket og innkassere gullmedaljen sammenlagt etter en første-, andre- og niendeplass i de fem forskjellige klassene.

- Forholdene var vanskelige, med sterk vind og mye sjø. Ikke så ulikt her hjemme, og jeg skulle gjerna hatt tørrdrakt, sier Rekdal til Dykking.

Konkurransen varte fra 31. mai til 5. juni, med fem konkurransedykk fordelt på tre dager. Espen Rekdal har også tidligere plassert seg godt i verdensmesterskapet, og har tre bronsemedaljer sammenlagt å skilte med. De fem klassene det ble konkurert i var makro, makro med tema (mykkoraller), fisk og vidvinkel med og uten dykker.  Rekdal tok gull i makro og sølv i makro med tema. I tillegg fikk han en niendeplass i klassen vidvinkel med dykker.

I Båtliv 6 - sommernummeret som er i salg i begynnelsen av juli - kan du lese en større test av undervannskameraer og få gode råd av proffe fotografer til hvordan du kan sikre deg gode feriebilder.

Få nyheter fra Båtliv hver uke på mail. Skriv deg på vårt nyhetsbrev her.

Powered by Labrador CMS