Norsk Test skal administrere båtførerbevisene

Nok en brikke er på plass i forbindelse med innføring av obligatorisk båtførerbevis for alle som er født etter 1. januar 1980. Norsk Test AS vant anbudet på jobben med å utstede båtførerbevis og vedlikeholde bevisdatabasen.

Publisert

Firmaet har utført tjenesten på midlertidig basis for Sjøfartsdirektoratet siden 2007, og den nye kontrakten gjelder for 10 år.

Det er ventet stor pågang for utstedelse av båtførerbevis når dette til neste år blir obligatorisk for svært mange norske båtførere.

- Norsk Test AS fikk oppdraget etter en grundig prosess. Vi ser nå frem til et videre samarbeid for å sikre at båtførerprøven blir enda bedre og at flest mulig får tatt denne innen fristen neste år, sier fungerende sjøfartsdirektør Sigurd Gude.

For direktoratet har det vært viktig å finne en aktør som kan makte den store jobben - og som har kapasitet til å håndtere den ventete pågangen:

- Vi mener vi kan levere en god løsning for Sjøfartsdirektoratet. Vi vil også bidra i den jobben med å få flest mulig til å ta båtførerbeviset før fristen 1.5.2010, supplerer administrerende direktør i Norsk Test AS, Bernt Nilsen.

Foruten arbeidet med å sikre flest mulig avlagte prøver snarest mulig, skal direktoratet og Norsk Test forbedre prøvene - og innen utgangen av 2010 ønsker direktoratet også at de fleste prøvene avlegges elektronisk på et testsenter. Dette innebærer at dagens sensorordning faller bort på sikt, og direktoratet har derfor stanset godkjenningen av nye sensorer.

Kilde: Pressemelding fra Sjøfartsdirektoratet

Powered by Labrador CMS