Norsk-kinesisk nyhet

Adventure 410 er navnet på nyheten som ble avduket under åpningen av utstillingen ”Dra til sjøs” i går kveld.

Publisert

Adventure 410 E kom fra Shanghai i Kina, der den er bygget, i siste liten til å bli stilt ut på ”Dra til sjøs”-messen i Bergen denne helgen.

Båten ble høytidelig avduket under såkalt ”Red Carpet”-aften (det vil si åpning for spesielt interesserte) i går kveld. Til korpsmusikk og under lysshow ble presenningen dratt av den 42-fot lange flybridgebåten.

–    Vi regner med å selge ti stykk av denne båten i år. Den er utviklet på bakgrunn av en markedsundersøkelse vi har gjennomført og som konkluderte med at folk vil ha en båt med tre kabiner og med dør ut fra førerplassen, sier Trond Risterud i Yacht Marine, som står bak båten.

Han mener pris er båten fremste fortrinn. Den vil koste 2,99 millioner kroner utstyrt med to Yanmarmotorer på 370 hk hver seg. Da er marsjfart rundt 24 knop og toppfart drøye 27 knop. Ifølge Risterud er den fullt utstyrt med baugpropell, ankervinsj, plotter og gasskomfyr.

Båtens konstruksjon er gjenkjennelig fra andre flybridgebåter: Det er badeplattform og akterdekk før man kommer inn i hovedrommet med salong på babord og bysse på styrbord, dobbel førerposisjon og trapp ned til tre kabiner og to bad.

–    Du tror ikke folk vil ha en sperre for å kjøpe en slik båt fra Kina?

– Nei, vi har kun fått positive tilbakemeldinger. Og når alt kommer til alt er folk mest opptatt av hva de må betale, sier Risterud til Båtliv.

Powered by Labrador CMS