Norsk designer fikk pris

Under Cowes Classic 2012 ble norske Berserk Design tildelt designerpris.

Publisert

HOVEDBILDE: Bananashark 34 Sterling.Fotos: Berserkdesign.

Prisen som ble delt ut bærer det noe avanserte navnet «The John Mace Perpetual Challenge Cowes-Torquay-Cowes Memorial Trophy 2012 Boat Designerav British Powerboat Racing Club». Berserk Design fikk mottok denne for arbeidet med offshorebåten Bananshark 34 Sterling, som er 38 fot og har 2 x Yanmar 260 hk.

Prisen har tidligere blitt delt ut til legenden Don Shead og Adam Younger.

–  Veldig kjekt å få en slik prestisjetung pris, sier Petter Martens i Berserk Design, som holder til i Mosterhamn i Hordaland.

Cowes Classic 2012, som kjørers fra Cowes på Isle of Wight til Torquay, og tilbake igjen, 160 nautiske mil over åpen hav, er et av de mest tradisjonsrike båtløpene i verden og har arrangert mer eller mindre hvert år siden 1961.

Bananashark 34 Sterling kjører i E-klassen, som er den minste maratonklassen, og klarte seg bra i årets løp under svært tøffe forhold. De lå an til en sterk fjerdeplass helt til propellen på styrbord side havarerte. Til tross for dette gjennomførte de løpet og endte tilslutt på en respektabel åttende plass.

–  Vi driver mest med konsulentarbeid for andre designere for tiden, i form av  kalkulasjonsmodeller for hydrodynamisk bergning av skrog med stepp. Vi holder også mye på med 3D design, men  nesten utelukkende for kunder i utlandet, sier Petter Martens., som godt  kan tenke seg flere norske kunder.  Berserk Design driver utelukkende med design og utviking av hurtigbåter. Martens har bred erfaring med design og konstruksjon med alt fra RIB-er og Offshore 1-katamaraner til avanserte propulsjonssystemer.

Powered by Labrador CMS