Norges råeste familiebåt

Sånn ser Norges råeste familiebåt ut på vannet. Hydrolifts nye C 32 Sun RR (Råeste av det Råe) har 1450 illsinte gamper, og i følge testfører Bård Eker klarte de målet om 90 knop.

Publisert

Båten ble presentert allerede på Sjøen for Alle i vinter, men det har tatt tid å få den første prototypen på vannet. Siste fase av propell testing gjøres i disse dager for optimalisering av toppfart, akselerasjon og sikkerhet. Dette har tatt tid grunnet venting på propell sett og dårlig vær. Motorene er håndbygget av den engelsk/amerikanske trimspesialisten Ilmore, som bygger for alle former for racing sport verden over. Motorene i nye Hydrolift bygger på to V10 Viper motorer.

-6000 omdreininger med 20 sylindre i over 90 knop gir en opplevelse du husker en stund. De to Ilmor motorene gir båten et snerr og skyv  vi ikke har kjent maken til tidligere. Akselerasjonen fra 50 og oppover er som på en sportsbil, sier Norges raskeste mann, Geir Moen i Hydrolift.

I følge Hydrolift og Moen sitter båten som limt til vannet, selv i enorme hastigheter. Han skynder seg å legge til at den kan fås i mer normale motoriserte utgaver også, men med dette prosjektet får de testet ut hvor grensen går for et skrog som like godt kan gå som ”familiebåt”.

Powered by Labrador CMS