Nordmann bak ny gigantyacht

Det italienske verftet Fincantieri har levert sitt første superyacht prosjekt. Den norskdesignede yachten er på hele 440 fot eller 134 meter. Foto: Fincantieri verftet

Publisert

“Serene” er den største privatyachten som noen gang er bygd i Italia, og den er blitt en av de 10 største yachtene i verden.

Konstruktør og designer er norske Espen Øino. Båten er 134 meter lang og 18,5 meter bred. Den stikker 5,5 meter dypt. Det er ialt syv dekk og yachten er utstyrt med egen helikopter hangar og to helikopterdekk. Den får også en egen ubåt om bord som er i stand til å dykke ned til 100 meter, og et stort basseng med sjøvann som kan romme både ubåten og andre servicefartøyer.

Det har ikke vært spart med hensyn til de indre gemakker i superyachten Serene. Det er mer enn 4500 kvadratmeter dekksflate og inne er det mer enn 2700 kvadratmeter med overdådige luksus som interiørarkitekten Pascale Reymond personlig utformet. Broen på dette spesielle skipet er det man kaller en kapteins drøm. Det beste av elektroniske hjelpemidler skal gjøre jobben som kaptein og styrmann sikrere, lettere og mer komfortabel enn i noen annen privatyacht.

”Lugarene”  er godt utstyrt med de fineste i materialer og møbler. Fellesområdene av Serene er fagmessig overdådig, og det er state of the art underholdningssystemer over alt i skipet.

"Vi gikk inn med stor ydmykhet i en sektor som for oss var helt ny, og vi har med denne båten vist at vi vet hvordan vi kan tilfredsstille ønskene til de mest krevende kundene ved å bruke de mest avantgarde løsninger markedet kan skaffe", sier administrerende direktør Giuseppe Bono i Fincantieri til Superyacht News.

Fincantieri er en av verdens største verftsgrupper, og bygger  yachter, cruiseskip, store ferger og marinefartøyer inkludert ubåter. Selskapet eier i alt 10 skipsverft i Italia og USA.

Powered by Labrador CMS