På langtur til Lofoten

Hartvig og Grete Hjertø er i sommer på tur fra Drøbak til Lofoten i en Skilsø 36 FB. Se bilder fra turen.

Publisert Sist oppdatert

– Etter å ha speidet etter hval ved Røst/Værøy og i Vestfjorden fikk vi se en flokk i dag utenfor Kjerringøy, på vei til Bodø, 30-40 stykker. Grindhval, de største var fem til seks meter lange, "babyene" var en til to meter. Tydeligvis svært nysgjerrige, når vi lå stille kom de helt inntil båten, skriver Hartvig Hjertø på sin blogg.

Ekteparet Hjertø fraktet sin Skilsø «Måsøy» med MS Rana Express fra Drammen 2. Juli. Tirsdag 7. Juli ble båten sjøsatt i Sandnessjøen.

– Det er kanskje feigt å benytte lastebåt opp til Nordland, men vi har tenkt å seile hjem langs kysten hele veien til hjemmehavna i Drøbak. Båten vår er en 36 fots motorbåt med 2x Volvo Penta på ca 500 hk. Det skulle gi oss muligheten til å cruise i 25-30 knop på transportetappene eller gli avsted i fem-seks knop mellom holmer og skjær, sier Hartvig Hjertø.

Lenge

For tiden befinner «Måsøy» seg i Lofoten. Derfra går turen til Helgelandskysten og sydover. Hartvig skisserer:

– Træna, Vega, Hammarøy, Grip, Håholmen, Sognefjorden, Lista, Jæren, Stadt og til slutt Hustadvika... Mest sannsynlig er de på båttur til midten av august.

Tanken på en skikkelig langtur har de hatt lenge, men konkrete ble ikke planene før i fjor høst. Båten investerte de i for et år siden. Tre-fire millioner kostet den.

Du kan følge ekteparet Hjertø på bloggen deres www.til67gradernord.blogspot.com.

I Båtliv 7/2009 kan du lese om Hartvig Hjertø og hans Skilsø 36 FB i spalten «Båten Min».

Powered by Labrador CMS