– Jeg skal bli skipper når jeg blir stor

Anette Norheim Javenes har knapt rukket å bli tenåring. Likevel har Bodø-jenta mer peiling på båter enn de fleste ungdommer. Og målet er klart; hun skal bli skipper.

Publisert

– Jeg har alltid vært glad i båter, forteller  Anette Norheim Javenes (13), som elsker båtlivet. Vi hadde en båt for ca ett år siden, men den brant opp, og det var veldig trist. Men nå har onkelen min fått en ny båt og det er en Barracuda 1125 Olympic EX. Det er en veldig fin båt, men det er litt trangt i stikklugaren. I kapteinlugaren er det helt ok plass, mener Anette.

– Flybridgen er helt perfekt, det er helt fantastisk å sitte og kjøre på en varm sommerdag og bare kjenne vinden.

Skipperplaner

Anette har også en gummibåt som hun bruker enten med en femhester eller en åttehester.

– Det er ganske gøy og kjøre, men det jeg ønsker meg mest er en Summerfun, de er sikkerlig bra, forteller Anette til Båtliv.

Anettes mål er å kjøre egen båt, og hun er klar over hva som kreves, tross sine unge alder.

– Når jeg blir litt eldre skal jeg bli skipper på en stor båt, så da er det bare og få gode karakterer, understreker hun.

Verdens fineste

Den fineste plassen jeg har været på båttur er på Klokkergården i Rødøy, men den fineste havnen jeg noen gang har sett og kommer til og se er Kløkkstad fritidshavn. Det er verdens fineste, og ligger nord for Bodø mot kjerringøy.

Båthilsen fra Anette i Bodø.

Powered by Labrador CMS