Eventyrlige Steigen

Steigen har det meste for maritime naturelskere. Pluss spennende opplevelser på land.

Publisert

HOVEDBILDE: Steigen sjøhus på Rossøya, som er forbundet med en tynn strandstripe til Engeløya. Fotos: Linn Krogh Hansen.

Steigen, Nordland:

Steigen kommune ligger nord for Bodø, ut mot Vestfjorden på linje med Svolvær i Lofoten. Kommunen har ca 3000 innbyggere, og er kjent for sin storslåtte natur. Skjærgården med sine mange hvite strender og turkise hav, og de bratte fjellene som reiser seg fra strandkanten er kommunene varemerke. Likevel er det langt færre turister som finner veien hit enn til Lofoten og Helgeland.

Booker tidlig

Ytters mot Vestfjorden ligger Engeløya, som innbyr til badeliv, fisking, toppturer og diverse båtaktivteter.

Vi besøkte Steigen sjøhus, som tilbyr overnatting, havrafting, havørnsafari, leie av båt, sykkel og kajakker, samt flere utflukter og guidede turer.

Stedet har ni 19 fots aluminiumsbåter med 50 hk. motorer og en 16-foter med 25 hk, som venter på storfiskeren eller skjærgårdslofferen.

– De fleste av gjestene er fortsatt utlendinger, som kommer for å fiske. Og det blir fort fullt. Noen booker faktisk ett år i forveien, forteller Maylene Johansen i resturanten på Steigen sjøhus på Rossøya, ved Engeløya.

Engeløyas rike historie


Er du interessert i historie, er Engeløya et bra valg. Her finner du fortidsminner fra steinalderen helt frem til 2. verdenskrig, med Batteri Dietl ved Bøsanden som en av de mest besøkte attraksjonene.

Kajakkparadis

Skjærgården med turkist vann og hvite strender er perfekte for padlelystne. Kim Marzano fra Nærsnes i Røyken tok med kajakkene hjemmefra, og forteller om flotte forhold.

– Det blåste 15 m/s utpå, men vi hadde en flott tur uansett, sier røykenbøringen, som ferierer sammen med familien på Bogøy.

Les mer om Steigen her

På den store hvite Bøsanden er det aktivitet til alle døgnets tider om sommeren. Lofotveggen i bakgrunnen.

Powered by Labrador CMS